Marți, 22 octombrie, 2013 – Less is more


Less is more

A 10 a temă a lovit năucitor precum un pumn în plex lăsându-mă fără suflare, cu ochii ieșiți din orbite, repetând cu glas sugrumat: mamă, mamăăă, mamăăă! Aveam o bătălie de dat.

Mi-am dat repede seama că se pot crea confuzii și mi-am închis sonorul. Cărui fapt se datorează reacția puternică? Trebuie să vă lămuresc fără prea multe date personale și-atunci o să vă spun că se întâlnesc în bătălie vârsta, profesia, statutul familial.

Ha! Mă simt râma cu mai multe capete din Biometal. De pe care poziție să abordez eu tema?
Gândurile mi se-nvârtesc în cap într-o mișcare browniană cu milioane de Mhash/s.

Să vorbești despre viitorul jocurilor online și să alegi între două mari companii producătoare de procesoare grafice pentru PC-uri reprezintă două sarcini grele chiar și pentru împătimiți dacă vrei să vorbești rațional fondat și nu visceral.
Funcția de Benchmark îmi este inactivă așa că alegerea între tanti mama lui Sea Islands și tanti mama lui Kepler aș putea-o face aparent mai mult în funcție de câți bitcoins pot pune la bătaie (citește ce buget luăm în considerare.) și pe alte considerente subiective.

Căutând surse de documentare am dat la un moment dat peste un grafic care reprezenta evolutia comparativă a celor doi producători pe oarece criteriu. AMD (americanii care au preluat ATI) au, în mod constant, după o ascensiune un palier, adică o perioadă de evolutie orizontală pe când NVIDIA au o evolutie predominant exploziv ascendentă.

Din acest grafic eu trag concluzia că AMD îți dă timp să respiri, să te bucuri, să te refaci financiar. Gândesc lucrurile mai temeinic și cu o cuprindere mai mare, au și beneficiarul în vedere nu doar, cu orice preț, propria cifră de afaceri. Aș spune că eu prefer un tempo Allegro ma non troppo adică aleargă dar nu tropăi. In mare prețurile sunt mai scăzute la AMD față de NVIDIA la produse comparabile.

Înainte de a hotărî tipul de placă video este bine să iei în considerare că ea va fi parte dintr-un întreg deci dacă ai de cumpărat doar placa atunci ea trebuie să se pupe cu ce ai acasă iar dacă pornești cu întreg sistemul de la zero mai ai o grămadă de alte considerente de luat în seamă.

Puterea lanțului este dată de veriga cea mai slabă. Poți cumpăra plăci video grozave ( chiar dacă nu le cumperi așa cum credeai direct de la AMD sau NVIDIA ci de la Sapphire, Asus, BFG etc producători care au acum licență pentru cele două tehnologii) și odată instalate afli că sunt frânate în performanțele lor de placa de bază, de exemplu, care nu duce decât 4x față de 8x cât are placa ta.

Retailer-ii care se respectă oferă spre orientare cumpărătorilor ghiduri elaborate cu grija pentru buna înțelegere a problemelor sau au forum pe teme de componente unde poți primi asistență.

Să decretezi pur și simplu că una este mai bună decât alta ar fi greșit. Alegi între cele două tipuri de plăci video în funcție de cazul tău particular.

Și ca să nu rămân cu un nibble ci să ofer și eu măcar un octet de răspuns la tema dată de magazinul online spun sus și tare că nu pot vedea jocurile online în viitor, cu orice target, concept, cerințe, preț ar fi ele, decât însoțite la vânzare de abonamente gratuite și obligatoriu de utilizat pentru piscină, la sala de antrenamente fizice, la ciclism etc de daruri ca role, biciclete, rachete de tenis etc. Gamer-ii să aibă obligația să aducă dovada că săptămânal au practicat și altceva decât jocul pe calculator și că își îndeplinesc obligațiile sociale. Știu că am formulat o utopie dar ceva trebuie făcut.
Despre secolul XXI s-a spus că “ori va fi religios, spiritual ori nu va fi deloc”. Parafrazând îndrăznesc să spun că industria jocurilor ori va fi mai puțin înrobitoare și va avea parte de mai mulți jucători voioși, deștepți și sănătoși ori cei care o slujesc vor ajunge să-și “vândă semințe” unii altora, ca-ntr-o comună cu soare mult din țara noastră. Dependența de jocuri este mai rea decât orice dependență.

Personal, ca tip de joc la care mi-aș dori să am rezultate cât mai bune în viitor aș pune pe prim plan jocurile care te ajută să-ți îmbunătățești performanțele creierului sub diversele lor aspecte, care te limitează ca timp dar care păstrează un istoric al evoluției tale, cele din gama Brain games & Brain training.


Uneori LESS IS MORE.

signature_1(2)


7 gânduri despre “Marți, 22 octombrie, 2013 – Less is more

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s