1 ianuarie 2013 La mulți ani!


O zi foarte frumoasă pe-aici pe la noi. Învăluirea în ceața laptoasă se destramă sub razele soarelui care zâmbește atât de vesel, cu gura atât de până la urechi încât i se văd toți dinții. Promoroaca este peste tot până și pe mustățile cățeilor mei. O energie pozitivă vine nu știu de unde și face bine. Noaptea s-a scurs fără excese și în mare mulțumire sufletească așa că ochii sunt limpezi și cuprind totul cu nesaț.

Era menit să petrec trecerea dintre ani în pijamaua personală în ograda conjugală și pe mine mă pierzi ușor numai dacă vine simpla înserare darămite dacă mă mai plasez și-n pijama… M-am supus sorții, am spus adio porții pe care am hotărât să n-o mai deschid către urătorii întârziați și m-am hotărât să mă las pradă unui somn binefăcător și de toate ștergător. Adică ce, e obligator să mă uit la televizor, să privesc spre cer la stelele colorate, o să scrie altfel mâine în calendar dacă eu n-o să am habar când e ora ț fix și nu stau popândău s-aștept Anul nou? Ei, aș!

Mă smulge din brațele mângâietor-învăluitoare ale lui Ene în care mă scufundasem instantaneu un sunet de telefon. Un vlăstar din familie rătăcit de gașcă zice: te-am sunat acum să-ți spun la mulți ani pentru că nu știu cum merge rețeaua mai târziu…și dă-i un pic de conversație care mă lua cu transpirație că deși de fel sunt o acadea de somn sunt tare rea. Și zic da’ tu unde ești, ai ajuns deja eu referindu-mă la locația unde ar fi trebuit să-și petreacă noaptea dintre ani)? Zice da, sunt la poartă la mata. Hai măi nu râde de mine! Nu râd și-mi spune pe cine mai are atașat, altă persoană binevenită. Și uite-așa când am realizat că e adevărat m-am motorizat și a fost să fie un moment mai reușit decât unul din timp pregătit. Bulele de șampanie m-au pișcat un pic mai tare și mi-au zis: fără supărare, de ce ne-ai proscris?

Anul nou a fost întâmpinat cuviincios și-acum se poartă cu mine frumos.

1302


4 gânduri despre “1 ianuarie 2013 La mulți ani!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s