Joi, 3 ianuarie, 2012


O zi rece dar luminoasă.

Totul strălucește… mat căci este pudruit cu alb.

Sărbătoarea ține încă lumea vlăguită prin cămine.

Încurajată de soare ies afară să pun niște rufe la …ger. Au încremenit instantaneu într-un repaos greu dar nu mă-ntristează căci gerul lucrează spre bine. Ridic ochii spre cerul senin și regret că nu am camera cu mine. Pe culoarul format de două avioane care zboară, la mare înălțime, în sens opus unul altuia, 4 pasări albe, așezate într-un V șchiop, lopătează liniștit dar hărnicuț din aripi spre o treabă oarecare.

alb-argintii, aripi
sus pe cerul de cleștar,
ușor dor de zbor.

Este liniște în continuare dar parcă puțin mai apăsătoare. Lumea se dezmeticește, visul se destramă, ochii se deschid și suntem obligați să-ncepem să lopătăm. Poate aripile sunt anchilozate sau înghețate sau retezate… Niște mișcări de înviorare, scuturăm niscaiva așternuturi sau batem ceva covoare, bem un ceai de tei și-l întărim un pic cu rom (prinde bine oricărui om), ne așezăm mai bine aripile retezate pe spate și o luăm la picior apostolorum frate. Hai, c-avem treabă! Trebuie s-ajungem mai mulțumiți și mai bine pregătiți la revelionul următor. Spor!

P.S. Am combinat o întâmplare de ieri cu momentul de zi și a ieșit o datare greșită, nu este miercuri 3 ianuarie ci joi 3 ianuarie.

2 gânduri despre “Joi, 3 ianuarie, 2012

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s