Joi, 26 mai 2016 – Încă…


iasomie.JPGdragul1

Încă mai este frumos pe lume, încă mai avem ce iubi, încă mai e pace pe la noi, încă…

La noi în ogradă, din când în când, unii joacă baschet scoţând strigăte victorioase, alţii jumulesc floricele încercând să le miroase ba cu gura, ba cu urechea ba cu nasul chiuind de placere pe limba  lor aparte dată de slăbiciunile vârstei fragede.

Se-ntâmplă să mai găsim prin curte câte un fragment de şarpe de unde rezultă că Ruţa începe să-şi merite pâinea, asta după ce pe unul (un şarpe) l-a descoperit Andrei chiar sub nasul lor  ( al câinilor)încremenit într-un rost al trotuarului de lângă casă. Puteai jura că e dunga de smoală din acel rost.  Eu nu am văzut că altfel probabil nu mai scriam aceste rînduri.

Caprifoiul, iasomia şi trandafirii sunt la  putere şi nu scapi fără măcar un zâmbet pe faţă chiar dacă după aceea mai dai şi peste motive de jale, pomi fără rod, cu frunze răsucite, forţate să ofere cuib gâjgăniilor.

Mă plimb prin ogradă, în scurtul răgaz pe care-l am înainte să dea năvală cele obligaţii peste mine, şi-mi vine în gând cu bucurie ideea că uneori stelele pe care le căutăm, tânjind, pe bolta înaltă şi necuprinsă, sunt chiar lângă noi.

Steluta

 

 

Un gând despre “Joi, 26 mai 2016 – Încă…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s