Marți, 26 noiembrie, 2013 – Primii fulgi


Este o zi taaare plumburiu-posomorâtă, întăi aducătoare de burniță, apoi de lapoviță dar iată că acum mici fulgișori, mânați în vârtecuș de un vânt nu chiar atât de aprig cum ar putea fi, înveselesc un pic atmosfera.

Nu-i rost să se adune zăpada, cel puțin deocamdată. Fulgișorii se topesc imediat ce ating pământul ud.

Oricât de urât ar fi afară, pe mine primii fulgi mă fac să zâmbesc larg, de parcă aș căpăta jucăria preferată.

Bine-ai venit iarnă! Fii blândă și frumoasă, nu ne oropsi ci bucură-ne inimile! Am uitat toate supărările și te-am așteptat cu drag.

Update: Între timp s-a pus pe viscolit.


9 gânduri despre “Marți, 26 noiembrie, 2013 – Primii fulgi

    1. Visarea este una …realitatea …alta ! Daca-ti place atat d e mult ” lumea alba ” d e ce nu te muti la Polul Nord ? Sti pentru cati oameni aceasta ” lume alba ” despre care faci dumneata reverii romantice inseamna frig , inseamna boli inseamna mizerie …inseamna o ” lume neagra ” ?

      Apreciază

      1. Stimate domnule Marian îmi pare rău că de la prima vizită pe blogul meu ai găsit motiv de supărare.

        Bag samă că ești necăjit dar Doamne Sfinte, om bun, doar nu crezi că iarna vine pe plaiurile noastre ca să-mi facă mie pe plac?! La ce ar folosi să mă mut eu la Polul Nord? N-ar mai veni iarna în România?

        Te rog să nu-mi răspunzi, doar să te gândești dacă ai făcut bine că m-ai muștruluit.

        Îți urez numai bine.

        Apreciază

      2. Stimate anonim…nu trebuie sa te superi pe …amaraciunea unui om…amarat ! N-am dorit sa supar , n-am dorit sa jignesc…mi-am exprimat niste frustrari care daca au suparat pe cineva…scuze umile si mai ales colective ! Nu-i necesar s a te muti la Polul Nord chiar daca prin aceasta ai face ca iarna s a nu mai vina peste amaratii din Romania : acestia cat ar fi d e amarati a-si doresc iarna …in primul rand stiind ca zapada ei aduce apa si deci belsug al recoltei viitoare …dac-or supravietuii iernii fireste , si-n al doilea rand , stiind precis ca-i vorba despre bucuria ce-o aduce zapada iernii copiilor , bucurie care…ai face si pe ei sa mai uite de amaraciuni si sa se simta si ei putin copii . Sunt suparat deoarece { desii d e vreo treizeci d e ani ne-am cam obisnuit sa ninga in …noiembrie } pentru oasele mele anotimpul iarna inseamna Reumatism si te rog sa observi ca am folosit litera mare ! Acesta-i unul din motive in principal iar al doilea motiv ar fi ca …trebuie sa-ncerc a obtine de la Primarie subventia pentru incalzire si…chiar nu stiu daca o sa reusesc . Pentru aceste motive mi-am permis sa iau la refec postarea dumitale fiind probabil suparator de dur fapt pentru care imi prezint inca o data , scuzele cele mai umile ! Da , a nins in …Noiembrie ! Oare ce ar fi spus Bacovia : ” Priveste cum ninge-n….Noiembre ” ?

        Apreciază

Lasă un comentariu