Despre puterea parteneriatului în blogosferă+++„Parteneriatele… aduc valoare tuturor părților implicate” – Stanley Gault.

Convenim că parteneriatul este un tip de relaţie între două sau mai multe părţi (persoane grupuri sau organizaţii) având misiuni comune sau compatibile, care au decis să lucreze împreună pentru un scop specific şi o perioadă de timp determinată.

+++Colaborarea și parteneriatele de toate tipurile sunt benefice pentru sănătatea și vitalitatea unei comunităţi.

+++Principalul motiv pentru care putem decide să intrăm într-o relație de parteneriat sunt beneficiile. Printre acestea pentru bloggeri ar putea fi:

-îmbunătățirea imaginii
-oportunități de creștere a cunoștințelor și dezvoltare a unor noi abilități
-realizarea de obiective pe care nu le-am realiza de unii singuri.

Părțile implicate într-un parteneriat au parte desigur și de obstacole, cum ar fi confuziile și neclaritățile din cadrul relațiilor.

De exemplu concursul Superblog 2013 este deschis unui public foarte larg atât ca pregătire și grad de cultură cât și ca vârstă dar o parte din teme sunt cu adresabilitate clar limitată ca de exemplu cea referitoare la Work and travel. Sigur, undeva în coada precizărilor li se dă voie să viseze și celor care nu sunt studenți în ani terminali ai unor facultăți la zi sau particulare recunoscute internațional dar…

Cum o imagine spune mai mult decât 1000 de cuvinte las coloana alăturată să vorbească despre parteneriate în blogosferă și sper să se înțeleagă că existența lor este de dorit și că cei implicați nu au decât de câștigat așa cum am câștigat eu din parteneriatul cu Superblog 2013: experiență, cunoștințe, abilități, prieteni. Sper ca în curând poziția semnalată de Zelist pentru blogul meu să fie mai încurajatoare.


Concurs SuperBlog 2013


Articol scris pentru Superblog 2013

3 gânduri despre “Despre puterea parteneriatului în blogosferă

 1. Dintre beneficiile enumerate ati omis unul care-i poate cel mai important : singuratatea . Dorinta de a comunica sentimente , stari sufletesti , frustrari , necazuri , bucurii etc … pe care le traiesti la un anume moment si care probabil ca n-ar fi intelese corect de partenerul de viata , te pot face sa cauti un debusheu , o ” relatie ” pe care n-o poti gasii decat in blogosfera unde-ti descarci aceste stari in fata …. cuiva ce-ti poate vizita blogul intamplator . In plus de asta blogul nu necesita sa-ti asumi vreo responsabilitate in fata unui ” amic ” virtual : daca vrei sa-l cunoosti personal bine , daca nu…. se poate ramane la stadiul de relatie in orb sau…pe nevazute daca-ti place mai mult acest termen . Blogul si cei ce al viziteaza ati devin cei mai buni prieteni , cei mai buni sfetnici…. Profit de ocazie pentru a va cere { inca o data 🙂 ! } scuze fatza de iesirea inadecvata vis a vis de postarea din 26/11 2013

  Apreciază

  1. În articolul meu am acordat exact atâta importanță cât am vrut să acord „puterii” blogosferei. Internetul este o invenție epocală dar are lipsurile, pericolele, efectele negative, balastul și paraziții lui.

   Bufnițele nu sunt ceea ce par a fi!
   Replică din filmul Twin Peaks.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s