Marti, 4 martie, 2014 – Ce vremuri dom’le da’ și ce vreme!


Câinoase dom’le!
Da’ să nu stăm să ne gândim prea mult. Dacă nu faci parte din soluție atunci faci parte din problemă.
Să luăm de exemplu vremea. Urâtă și posomorâtă să nu dai nici măcar un câine afară din casă dar… măcar e bună pentru gătit.

Apropos, voi ce mai gătiți? Că dacă te uiți la televizor și vezi atâtea informații despre pericolele culinare care ne pândesc și atâtea atenționări medicale zău că nu-ți mai vine să mănânci nimic.

Noroc cu vremurile care, or fi ele cum or fi, dar numai despre varietate de produse nu te fac să te plângi.
Iar cotcodăcește Cocuța. O recunosc dintre toate. Mi-a lăsat oușorul rotund în cuibarul pe care și l-a făcut ea singură, ferit, în paie. În fiecare zi îmi face un ou roșcat și, un pic ciudat, perfect rotund în secțiune, ca…ca o rotiță de cașcaval. cocuta
Hm, cașcaval. Da, am în frigider cașcaval, de la Delaco. Și simplu și afumat, și pane, și DeSenviș că Delaco se gândește la toate. Și „De familie”! defamilieO bucurie! M-a făcut să fiu fan brânză. Trebuie să recunosc că nu chiar atât de fan ca micuțul personaj din clipul de mai jos care chiar cu pierderi de vieți …șoricești în familie tot nu a renunțat la pasiune și ar da orice să pătrundă în această lume. https://www.youtube.com/watch?v=JAzOB72J-rE&feature=youtu.be

Ce-ar fi să fac oușorul ochi cu cașcaval la capac? Sau mai bine iau un ou de la Anica, gâsca mea cea mai harnică.
Îmi plouă în gură! Brobonele, brobonele, ca roua pe roșiile mele de-astăvară. Da, merge și-o salată, cu de toate din ce-o fi.
aproape-gata

„Răsari soare-frățioare/ că dacă-oi răsări/ tare eu ți-oi mulțumi…răsari soare…”

Uite dom’le că poți să te bucuri și pe-o vreme posomorâtă, mai ales dacă te-ajută și vremurile.

Articol scris pentru concursul Spring Superblog 2014 dar nu numai!

P.S. În realizarea acestei postări și a clipului am utilizat free animated gif de pe net și fotografii personale.


8 gânduri despre “Marti, 4 martie, 2014 – Ce vremuri dom’le da’ și ce vreme!

    1. Mulțumesc Aurelia.

      Eu nu prea sper să impresionez dar mă înscriu pentru că este un exercițiu al minții și câtă vreme mă aleg cu ceva acumulări de cunoștințe și cu victorii personale este O.K.

      Pentru prima temă de exemplu a fost nevoie să folosesc mijloace tehnice pe care nu le cunosc și a fost o provocare să-mi bat capul și să respect cerințele. Am primit drept material de lucru un videoclip la care trebuia să adăugăm noi sunet și scenariu și să alcătuim o poveste, pe lângă textul de rigoare al articolului.

      Apreciază

      1. Trebuie sa recunosc ca eu apreciez mai intai poveste si apoi imaginile. Daca tu ai contribuit la crearea videoclipului, jos palaria! Felicitari! Eu nu ma pricep.

        Apreciază

  1. pe asa vreme cred ca o sa gatim „gaina plouata” !! ca bine zici…vremea ca vremea dar…vremurile…aici stam prost de tot !!!gaina plouata e printesa pe langa noi locuitorii din romanica’!!
    mai zici ceva ..tare mi-a placut..”.daca nu faci parte din solutie atunci cand faci parte din problema.”…e chiar o probleme a TA !!!
    off viata mea..!!si mi-am amintit o filozofie de viata…”important este nu sa te feresti de furtuna ci, sa sti sa dansezi in ploaie”!!
    si noi asta facem,asa-i !! dansam in ploaie !!
    sa auzim de bine !!!

    Apreciază

Lasă un comentariu