Procrastination – procrastinare


Am aceasta problemă.

Vestea bună este că de când am dat peste acest termen și am văzut cât de veche și generală este problema s-a produs un declic și mă simt mult mai bine și mai dornică să n-o mai las să-și facă de cap.

Stiu că nu se scapă de așa ceva. Există până la urmă și o predestinare pentru că ne naștem cu un temperament și o structura psihică date, venim pe lume cu o anumită zestre genetică etc. Cei care au un temperamnet sangvinic sau coleric, care nu au rabdare sunt de regulă clienți buni ai procrastinării.

Cel mai la îndemână cuvânt pentru ceilalti întru a defini starea ta este LENE sau altul NESIMȚIRE. Sună a condamnare, a iremediabil, a desființare a insului respectiv.

Un leneș este leneș prin definiție, nu ai să vezi leneș stresat, chinuit de incapacitățile sale sau care este capabil de eforturi apreciabile în unele perioade.

Pentru un individ, procrastinarea poate duce la:
stres
– un sentiment de vinovăție
– pierderea productivității personale
– crearea unei crize și dezaprobare din partea altora pentru neîndeplinirea unor responsabilități sau a unor angajamente.

Aceste sentimente combinate pot favoriza în continuare procrastinarea. În timp ce este normal ca oamenii să procrastineze la un anumit grad, aceasta devine o problemă atunci când împiedică funcționarea normală. Procrastinarea cronică poate fi semnul unei tulburări psihice sau fiziologice.

(Wikipedia)
originea cuvantului: latinescul procrastinatus: pro- (înainte) și crastinus (de mâine)

Din păcate și fericire în același timp este vorba despre ceva mult mai complex, posibil grav dar și posibil remediabil în același timp prin înțelegere în primul rând și prin educație.

Cum scriu unii amuzant despre procrastinare

<a href="Cum să înțelegem procrastinarea” title=”amuzant despre”>Cum scriu unii amuzant despre procrastinare

http://www.psihosoft.ro/index.php/ro/blog/entry/sa-intelegem-procrastinarea-i

Un gând despre “Procrastination – procrastinare

Lasă un comentariu