Dacă nu ești negru…te reneg!


(Despre idei preconcepute și pierderile avute)

Am un mixer vertical cu câteva accesorii, printre ele un tocător, adică un bol de plastic în care se învârte un cuțit elice.

Într-o zi (după ani de folosință) dau să montez blocul motor la tocător și realizez că nu găsesc cuțitul. Caut pe sus, caut pe jos, în stânga, în dreapta, și azi și mâine și poimâine, în vecii vecilor amin, kaput…Zât. Ce mi-au auzit mie urechile personale rostogolindu-se zgomotos în tărtăcuță numai eu știu pentru că înafară n-a ieșit niciuna dintre „creațiile literar-artistice” cu care mă gratulam (eu pe mine mă) de ciudă.

A trecut un timp și din oarece motive am luat din nou problema la puricat, am descoperit într-un ungher al internetului un cuțit modelul necesar, l-am comandat rapid pentru că era ultima bucată și… rumegând mai liniștită acțiunea ce tocmai am întreprins m-am prins că exista o porțiune de plastic din tot ansamblul meu electrocasnic numit mixer vertical care nu era de culoare neagră ci era de culoare albă, tija cuțitului de la tocător.

Dacă îmi dădea prin cap să mă uit pe ambalaj, vedeam că în seria cumpărată de mine puseseră un cutit alb la mixerul în varianta neagră, sâc!

Cuțitul original a stat sub ochii mei tot timpul acesta și a fost renegat și mutat de colo-colo doar pentru simplul fapt că eu eram convinsă că trebuie să fie cu tija neagră și nu albă. Acum nu-mi pare rău de cel comandat îmi pare rău de tot timpul în care nu m-am folosit de aparat.

De câte ori nu se întâmplă să fim convinși până în străfundul minții și sufletului că lucrurile stau într-un fel când de fapt nu este deloc așa.

Ce vorbă înțeleaptă a avut latinul: DUBITO ERGO COGITO…

Este bun întotdeauna un bob zăbavă înainte de a trage concluzii și de un pic de reflectare, să ne spunem: „oare chiar așa stau lucrurile?”

P.S Vi se întâmplă și vouă situații asemănătoare?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s