Marti 11 iunie 2019 – Da.


Bună să-ți fie ziua suflet bun care te-ai rătăcit pe-aici.

Mă rog să fie pentru toți o zi bună pentru că pe-afară bântuie Bacovia cu toate angoasele lui și asta nu prea ne ajută.

Dar la urma urmei in proporție foarte mare ziua va fi cum ne-o facem noi așa că în loc să ne gândim (prea mult) la ceea ce nu avem, nu putem, nu primim, ne încurcă sau ne dă de furcă  hai mai bine acționăm, să ne mișcăm și să facem orice, cât de neînsemnat dar care să însemne un pas, o realizare, un plus, un ….DA.

E mare învălmășeală în tărtăcuță? Nu știi cum s-o mai scoți la capăt cu alea-alea? Bea pur și simplu un pahar de apă. Nu durează mult chiar dacă îl bei încetișor, respirând adânc între două înghițituri  de parcă ai fi pe malul Senei la o terasă și ai vrea să guști ocazia pe deplin. Oferă-ți o clipă de răgaz pentru că nici nu știi cât ești de bogat dacă te poți mișca, ai toate simțurile, știi cum te chemă și că 1 și cu 1 fac doi.

Așa. Acum cel puțin te-ai hidratat și fără să-ți dai seama vei respira un pic mai ușor, creierul se va oxigena un pic mai bine și poți privi în jur.

Nu e nimic împăștiat pe jos? Niște șosete încovrigate, niște chiloți, un tricou ceva? Orice altceva?

Orice nu este la locul lui te agresează. Îți jur. Eu trăiesc o fatalitate. Deși sunt femeie și ar trebui să am ordinea în sânge sunt foarte dezordonată și asta se întoarce împotriva mea în toate felurile.

Pune măcar două trei lucruri la locul lor. Oricare at fi ele.

Dar ce zici de o felie de paine prăjită? Dacă se poate desigur. Mirosul …hm! e TĂMĂDUITOR.

Mirosul în sine este extrem de evocator. O simplă filă de carte pe care o adulmeci, o cutiuță veche, o sticluță de parfum, un fular,  orice care păstrează un miros te poate teleporta în timp și spațiu aducându-ți stare de bine prin amintiri plăcute.

Până la urmă nu-i nevoie decât de un zvâc. Dacă ne-am  pornit găsim noi și resurse.

Mă duc să termin de călcat rufele. Nu-mi place acțiunea în sine dar tihna pe care o sugerează da. Netezești cute de cearșaf și pui ordine în gânduri.

Ha! Între timp s-a oprit și ploaia.

Daaa. Fă tu tot ce poți că mai pune și Doamne-Doamne mâna!Thumbs Up Clipart Free Thumbs Up Happy Smiley Emoticon - Smiley Face Thumbs Up @clipartmax.com

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s