Marti, 19 februarie, 2019 – Escape


N-o să ne lase ea dintr-odată dar, de la o zi la alta, îi slăbesc puterile. Despre coana iarnă vorbesc desigur.

Biata mea grădină  de legume de-abia așteaptă ceva mișcare dar nu mai este putere și lucrurile merg tare greu.  Oricum, n-o las eu de izbeliște așa că am luat-o din vreme și în ferestrele de vreme bună mai clintesc câte ceva.

Încurajată de acești bravi soldăței care sunt în stare să ducă în spinare pături grele de omăt, am izbutit și am pus un prim strat cu arpagic. Ghioceii au tot felul de strategii și merită studiați, iubiți, lăudați. Le sunt recunoscătoare pentru zâmbetul pe care mi-l aduc larg pe față și-n priviri, de cum îi zăresc prima oară și până când se retrag lăsând locul altor flori.20190218_152124[2]20190218_114731[1]

Până vom putea pune pe masă ceva din grădinuță, vă spun și vouă cum insipida brânză de vaci poate deveni tentantă pe mai multe zile la rând. Folosind această rețetă de aperitiv rece din cartea de bucate „Să gătim moldovenește cu Stela Popescu”. rulada

In loc de cantitatea uriașă de unt putem pune ulei de măsline. Nuca face toate paralele. Ai suficient de ronțăit și așa mesajul că te-ai hrănit are timp să ajungă la creier înainte de a îngurgita prea mult.

Când a apărut, cartea m-ar fi încântat dar prețul m-a făcut s-o pun la loc și să-mi spun că pot și fără. Am cumpărat-o acum la același preț (și un pic ciufulită pentru că era ultimul exemplar) de la Selgros.

O șmecherie comercială mi-a umbrit un pic plăcerea dar am trecut peste. Conținutul cărții mă bucură și restabilesc aici ceea ce este drept. Am în față de fapt o selecție dintr-o carte de bucate de la CHIȘINĂU, autor S. Donica. „Amănuntul”. este trecut pe coperta interioară. Pentru a o împrieteni cu beneficiarii din România cartea a fost cosmetizată cu implicarea Stelei Popescu. Treaba lor. Nouă să ne fie de folos și de bine.

carte

S-auzim de bine!

2 gânduri despre “Marti, 19 februarie, 2019 – Escape

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s