Duminică, 17 februarie, 2019 – E târziu în noapte…


…două jumătate/ în ușa odăii oare cine bate?/ ce faci tu copchilă, tot n-ai isprăvit/ (eu pictez la Ștefan, voievod iubit, lucrare cu care de-un an m-am potcovit)/ du-te la culcare, mâine e de treabă!/ Nu mai scap de asta deși-acum sunt BABĂ.

MÂINE, adică ieri, dimineață. Cu mahmureala pe față, încerc să mă dezmeticesc. N-am isprăvit. Prin ferestre, raze timide de soare imblânzesc câmpul de bătălie iar „bădia” Ștefan mă așteaptă, oarecum răbdător să gătesc de înălțat imnul de slavă pe care l-am pornit la cererea profei cu ceva cam multă vreme în urmă.

stefan1

Ornicul iși plimbă lent pendulul de la stânga la dreapta, cu un ticăit liniștitor încă deși în tărtăcuță îmi mai bâzâie un pic deranjant  ce am auzit în treacăt la nu știu care aparat poluant din casă.

Auzi, speranța medie de viață ar fi cam de 70-80 de ani. Păi eu am 65.  Și ce s-a spus este o speranță nu o certitudine. Ce mă fac? Și nici nu semăn cu mama care are 92 de ani.

Ei, eu ca eu, dar rămâne Măria Sa cu ctitoriile neterminate în brațe și ceea ce trebuia să fie un imn de slavă în culori se va transforma în povară. Nu se poate! Vă trimit o salutare și ne vedem la vernisare! Acum încerc să trec peste îndatoririle-covoadă și trec la A MEA treabă. Numai bine, cât mai ține!

 

Un gând despre “Duminică, 17 februarie, 2019 – E târziu în noapte…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s