Joi, 14 februarie, 2019 – „In niciun caz…”


„În niciun caz la un liceu cunoscut și în niciun caz la real”. Mă aflam la o consultație cu diriginta fetiței mele aflată în prag de absolvire a școlii generale. Rostul consultației era acela de a îi orienta pe părinți spre cel mai potrivit liceu pentru copiii lor.

Diriginta era profesoară de matematică și il avusese în seria anterioară pe băiatul meu ca elev.

Copiii mei au fost elevi buni atâta doar că băiatul avea atracție spre științele exacte pe când fata avea atracție spre partea umanistă.

Am încercat să iau în considerare, spre norocul meu pentru scurt timp, spre confortul copilei mele, sugestia făcută de dirigintă. Când am văzut ce ar putea să însemne un liceu necunoscut m-am repliat imediat, mi-am încurajat copila și am înscris-o la același liceu destul de cunoscut ca și pe fratele ei, nici mai mult nici mai puțin decât la real. A intrat cu o medie onorabilă, și l-a absolvit onorabil și nu a târât deloc numele familei noastre în noroi cum s-a exprimat cu altă ocazie același cadru didactic cu privire la performanța ei școlară pentru că fratele ei rezolva probleme din Gazeta de matematică și ea nu.

De-a lungul vremii am gustat eu însămi (chiar și de curând) în repetate rânduri din plăcerea oamenilor de a-i mătura pe semenii lor de pe scara valorilor așa cum ștergi firmiturile de pe masă cu dosul palmei.

Dacă vi se întâmplă și vouă nu vă lăsați copleșiți, intimidați, îndurerați, ofticați …într-un cuvânt atinși. Vedeți-vă de drum, munciți și căutați să vă puneți în valoare. Se spune „fă tu TOT ce poți că atunci mai pune și Doamne-Doamne mâna”. Schimbați locul dacă este cazul ca să vă schimbați norocul. Alți ochi, alte minți…Dar nu uitați ca voi să vă străduiți să munciți cât mai bine.

S-auzim de bine!

Un gând despre “Joi, 14 februarie, 2019 – „In niciun caz…”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s