Luni, 11 februarie 2019 – Să pregătim Crăciunul


Nu de multe ori ne trezim că euforia sărbătorilor de iarnă ne găsește cu vrerea mai mare decât  puterea și de aici frustrare, poate și nervi, poate și lacrimi sau doar un pic de întristare. Nimic bun. Dar dacă ne pregătim din timp?

Avem la dispoziție un an și ceea ce este  și mai grozav avem și un plan (de economisire). Ideea am preluat-o dintr-un filmulet de pe Youtube al Ioanei Moldovanu de aici.

Un plan de economisire care la sfarsitul perioadei ne aduce frumusica suma de 1378 lei. Cum facem? Pornim de la un UN LEU. In a doua saptamana punem deoparte 2 lei, apoi 3 lei s.a.m.d, in fiecare saptamana crestem suma pe care o punem deoparte cu cate 1 leu. Astfel ajungem ca in ultima saptamana, respectiv  a 52 a saptamana sa adaugam la economia facuta 52 de lei.

Am pornit, de moft, actiunea de economisire  cu o …cheltuiala, cumparandu-mi de la Jumbo o pusculita care sa ma amuze si sa ma imbie și am transpus algoritmul într-un tabel. Iata pusculita si iata tabelul dupa care mă voi ghida pentru a sti cat trebuie sa pun in pusculita in fiecare saptamana.

20190212_01294120190212_012924plan de economisireDoamne ajută!

2 gânduri despre “Luni, 11 februarie 2019 – Să pregătim Crăciunul

  1. Și mie îmi lipsesc aceste calități și tocmai din acest motiv am început să testez metoda. Nu este atât de importantă suma cât să te ții de algoritm un an de zile. Cu ajutorul proniei cerești și al fiecăruia dintre noi …hai să mai vorbim de Crăciun despre „subect”. Mulțumesc pentru vizită și comentariu, toate bune.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s