Luni, 18 septembrie, 2017 – Duduca și tătuca


Mă tot chinui de câteva zile să scriu despre ceva care a intrat de curând în casa mea și care îmi produce multă bucurie. Este o EA. Am botezat-o Duduca.

A fost o odisee întreagă s-o fac să vină la mine deși nu ar fi trebuit  să se întâmple așa. Din cauza aceasta mi-a venit în minte și tătuca, mă refer la cel din negura istoriei care a spus „Învățați, învațați, învățați”.

Deși are rădăcini nemțești vine dintr-o țară tare îndepărtată în care femeile, deși micuțe și delicate, știu face lucruri minunate. O nu, nu-i vorba despre poporul câtă frunză câtă iarbă, mai nou  mester și în olăritul de Horezu

și la confecționarea iilor noastre traditionale, este vorba de o altă țară aflată mai la vale.

M-aș putea juca mult cu vorbele dar nu-i așa folositor.

Scopul articolului este de a împărtăși o bucurie târzie și de a formula un îndemn.

Pe scurt, mi-am cumpărat mașină de cusut. Ok, veti spune, mare deal! sau big shit! another one!

sursa foto

Poate nu-i mare lucru dar mare lucru a fost că nu am căpiat cât m-am ocupat.

Da, marca este Singer dar nu cel clasic, se numește Singer Decorative 2259, unul din zecile de modele ale aceleași mărci și am luat-o cu reducere de la MediaGalaxy.

Este fabricată în Vietnam, m-am bucurat că nu este chinezească și cu toate fricile, cel puțin până acum, este ok. Știe ceva cusături decorative, face butoniere în 4 pași, coase nasturi și fermoare, surfilează așa mai fără pretenții. Ce mai, o comoară la casa omului.

Bine, bine, asta-i fătuca și cu tătuca ce-ai avut?

Nu-i așa?! trebuie să lămuresc și acest aspect.  Atâta bântuială pe net să aflu unde-i fabricată, să-i găsesc manual în limba română, să citesc review-uri, să stabilesc criterii, să citesc informații de pe site-urile străine mai serioase decât pe ale noastre …

Mă gândeam cum se descurcă cei care nu sunt familiarizati cu calculatorul si internet-ul în ziua de astăzi când magazinele clasice sucombă sau se mută de la un ceas la altul și la putere a venit comerțul on-line și-mi vin în minte anii în care am fost în învățământ și modul în care elevii înțelegeau să se folosească de cunoștințele mele de informatică și de bunăvoința mea, și literele se-nșiră ca un filament incandescent în fața ochilor: învățați…etc  si-mi vine în minte analfabetismul care iată a evoluat și poate fi din cel funcțional și…       Dar mai bine să ne-ntoarcem la Duduca. Mă duc să-mi mai activez niște neuroni. Vă pupicesc.

 

 

 

 


6 gânduri despre “Luni, 18 septembrie, 2017 – Duduca și tătuca

  1. Felicitari pentru achizitie! Cred ca stiu prin ce-ai trecut pana ti-ai cumparat-o, ca de frica asta a cautarii aman si eu de niste ani achizitia unei noi masini de cusut. Inainte vreme alegerile nu erau multiple ca acum, de aia ne-am descurcat si fara atata informatie. Ce gaseai, aia cumparai si uite ca n-au fost chiar rele produsele alea. Ma si mir cum puteam atunci sa traim asa, fara 100 de modele de orice.

    Apreciază

  2. Of, Doamne Cristina! Comparatia vremurilor mă face ferfeniţă că-mi vine sa-mi musc buzele înainte de a spune că era mai bine dar încep să fie tot mai dese ocaziile şi aspectele în care îmi vine să spun. Oricum, cu răbdare şi cu o serioasă filtrare internetul te ajută şi în alegere şi în procurare.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s