Short cut


Acum ceva vreme nepoţelul meu  începe să-mi peroreze despre cât de importantă este mama pe lume, despre cum fiinţă mai presus de toate trebuie să fie ea considerată.

Măi să fie, de unde-o veni cu lecţia asta aşa bine învăţată şi pentru cine şi când se aplică la o adică?

În sinea mea ajustez, ei lasă, nu chiar mai presus de toate dar măcar fiinţă acolo cu oarece instrucţiuni de utilizare de respectat ca la orice aparat de pe raft măcar de-ar fi considerată.

Frumos sună. Sper să nu uite când în viaţa lui va apărea o altă EA care va considera că mama lui mai bine ar fi-mpăiată decât considerată cu oarece valoare.

Geme nentu’ Net-u’ de revolte viscerale despre mamele cu termen de expirare aproape de limită (adică începând de pe la 40 de ani) care au dobândit statutul mult râvnit de soacre.

Cum trebuie ele dresate şi dacă nu se supun să fie făcute nici mai mult nici mai puţin decât…săpun.

Cum sunt şi mamă de fată şi mamă de băiat am un statut ingrat. Dar cum cazurile de faţă se exclud prin definiţie mai dezvolt puţin subiectul fără inhibiţie deorece nu este vorba despre mine în propoziţie.

Dragele mele tinere fete cochete înainte de „deschiderea” fatală  care duce la procreare uitaţi-vă puţin la mama EL-lului în poală şi meditaţi un pic: EL este mlădiţă din ea şi veţi descoperi într-o zi c-o moşteneşte în multe privinţe, că are tendinţe nu foarte folositoare pe care şi pruncul vostru le va dobândi şi-atunci să vezi tragedii!

Nu mai bine stai un pic mai mult să analizezi şi-abia apoi decizi dacă procreezi? Dacă omul şi neamul lui (neapărat şi neamul trebuie analizat) sunt în parametrii pe care atât de amănunţit ţi i-ai stabilit ca fiind de dorit?

Mai citesc despre cât de dăunători sunt bunicii cu ăştia micii.

Zău dacă zic nu. Sunt dăunători ca o bere rece vara, seara, la terasă care otrăveşte dacă omul se limitează şi nu plusează. Extremele se exclud bineînţeles.

Doamne, hai coboră-ţi privirea şi luminează şi încălzeşte minţile zgribulite, rătăcite, sufletele chircite descâlceşte-le Doamne şi dă-le dragoste şi cuprindere.

De n-ar mai fi simţirea considerată doar nutreţ pentru măgarul cel nătăfleţ ce bine-ar merge toate! Cum ar aduce ea simţirea armonia între semeni.

Dar astăzi la mare preţ e scurtătura.

Hai să nu fim trişti zic presupunând că aţi citit până aici şi aţi şi înţeles câte ceva din ce am bombănit. Michiduţă nu e chiar atât de bronzat.

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s