29 septembrie 2015 – Pelerin în ţara mea II (sau ca pâinea unsă cu unt)


15 14

12Am promis urmare. Urmare să fie, pentru cine…nu se ştie.

Impresii, impresii dar şi ceva informaţii utile.

Am ales locul de cazare pe net precum numerele la loto din săculeţ adică mai la plesneală cumva.

Intuiţia capricornului şi pronia cerească a făcut să ne cazăm la HOTEL HERMES din Alba Iulia.
Am citit totuşi ceva păreri înainte şi mai toţi foştii beneficiari menţionau în primul rând amabilitatea personalului de la acest hotel şi curăţenia.

Când vii de la drum lung zău dacă nu contează enorm cum eşti primit.

Faţada hotelului derutează interiorul compenseaă la greu.

Camera super O.K., lenjeria curată patul foarte bun, baia cu rezerva de consumabile de rigoare.

Noi am avut parte pe tura pe care am nimerit de o recepţioneră ca…o felie de pâine cu unt şi gem, adică dulce, mămoasă, vindecătoare. Pe timpul weekend-lui recepţionera asistă şi servirea micului dejun de tip buffet suedez (absolut mulţumitor). S-a purtat precum sora mai mare, grijulie, serviabilă, plină de solicitudine. Apă fierbinte, strecurici, pâlnie şi iată ceaiul meu medicinal făcut cu ajutorul ei cu ierburi din cutia grasă şi îndesată plină cu miros de fâneaţă locală cumpărată de la pangarul mânăstirii. Efectul placebo a atins cote maxime.

Dacă mai punem la socoteală şi dialogul avut cu bucătarul depistat întâmplător la receptie cred că Hermes ar trebui să capete o constelaţie întreagă la o viitoare evaluare. După ce ne-am asigurat că burticile noastre vor fi pe mâini bune am pornit-o la plimbare spre Alba Carolina. Merită să vezi cetatea şi noaptea şi ziua. Doar doi paşi de la Hotel şi până după colţul străzii de unde se deschide drumul până la cetate, o cale pietonală mai mult decât generoasă.28

Nu am să vă descriu vizita dar ce pot să vă spun este că vă trebuie picioare şi răbdare.

La întoarcere, după ce-am lăsat cea Carolină să vegheze sub lună plină, 13ne-am regăsit la continuarea discuţiei cu bucătarul.
Bronzat de la natură, cu o mustaţă pe oală dar nu stufoasă ci desenată exact atât cât trebuie ca să nu strecoare ciorba la autohrănire, cu vorba binedrămuit mieroasă şi decloc unsuroasă a răspuns cu răbdare alinturilor noastre şi ne-a promis fără să ne mintă delicii garantate. A avut dreptate. A ieşit la sfârşit şi a verificat dacă nu am căzut răpuşi şi dacă mai putem răsufla. Noi i-am mulţumit iar el a fost fericit. Untitled

A nu, în poză nu este eroul amintit ci o păpuşă ca şi vie dintr-o vitrină de cofetărie dar această întâmplare nu este menită să fie povestită aici pentru că nimeni nu-i perfect. Doar atât vă spun: 10 cuburi de gheaţă într-un pahar de fresh de 250 ml  este cam mult nu-i aşa? voi ce ziceţi?

 

Cred că va mai urma

 

Anunțuri

3 gânduri despre &8222;29 septembrie 2015 – Pelerin în ţara mea II (sau ca pâinea unsă cu unt)&8221;

  1. Descrierile tale ma fac sa-mi doresc continuarea serialului 🙂 Si ce-ati mancat la masa ? Acuma, daca ne-ai povestit de bucatar, trebuie sa ne spui si meniul 🙂 Cred ca n-as mai recunoaste Alba-Iulia … oricum amintirile mele sunt foarte vagi. Sunt vreo 40 de ani de la ultima trecere pe-acolo …

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s