Joi, 18 iunie, 2015 – Simple gânduri


Ziua de astăzi a debutat cam devreme, oarece disconfort fizic m-a trezit pe la 3.

In astfel de cazuri îmi caut de treabă și alinarea vine până la urmă, pe neștiute aproape.

Așa am făcut și acum dar nu m-am simtit cu sufetul ușor până când, la un moment dat, mi-am aruncat ochii pe fereastră. Involuntar, fără speranța de a vedea ceva, convinsă fiind că este încă noapte.

Am văzut, cu plăcută surpriză, geana zorilor. Este un moment al zilei extrem de încărcat de energie pozitivă. Când reușesc să mă scol foarte devreme mi se pare o zi câștigată.

Cerul este plumburiu și afară este de-a dreptul frig dar undeva în înalt, spre răsărit, o deschidere  zdrentuită in plafonul de nori arăta un amalgam de bleu și roz si alb care mi-a adus brusc zambetul pe buze și mi-a îndreptat spatele.

Doamne! mulțumescu-ți ție că m-ai făcut așa cum sunt și că mă pot bucura dintr-atât.

etajare potop regina-noptii-de-la-dumbravele roade trio timid

In solar lucrurile stau îmbucurător.

Cele 10 fire de roșii (răsad cumpărat din piață) cultivate în recipienți (solarul a fost gata târziu, pământul foarte bătătorit de la lucrări…asta a fost solutia la îndemână) sunt ca din basmul Jack și vrejul de fasole, mai au puțin și ies prin folie. Dimensiunea fructelor nu este spectaculoasă dar fiecare fir are producți și eu sunt foarte bucuroasă. Am mâncat până acum …o roșie. Amestecată cu castraveți (ei sunt mai generoși) nu a părut chiar atît de puțin. Bineînțeles pentru doi!

Din sămânța de regina nopții de la Dumbrăvele au răsărit cîteva fire dar n-au mai apucat să ajungă în grădină și acum au înflorit în solar. Când intri este un vis de mirosul lor.

Răsadurile puse afară din semințe de la părintele oșloban au debutat bine dar evoluează chinuit pentru că le-am pus pe aceeași locație cu rosiile de anul trecut și se manifestă lipsa borului din sol. Acum că am identificat problema sper să se mai îmbunătățască lucrurile.

Deocamdată atât.

Toate bune pentru toată lumea!

Și pentru cei de-afară care trec pe-aici!

M-aș bucura dacă ați lăsa și voi o vorbă, m-aș bucura să vă cunosc. Salut Austria Germania, America, Franța, Regatul Unit etc

6 gânduri despre “Joi, 18 iunie, 2015 – Simple gânduri

 1. Ei, Dani, nu-i chiar un merit.
  Așa este soiul, cu creștere nedeterminată. Din păcate nu știu cum se numește exact pentru că sunt luate din piață și vânzătoarea le spunea „roșii grase”. In condiții avantajoase ar fi fost cam de 500 g fructul.

  Apreciază

 2. Hello Roumania! Sunt Vasi din Tg.Jiu :))
  Le-ai cam tinut ascunse pe frumoasele tale care arata superbine, iar tu esti asa tonica….de nu ma mir cum stau florile alea inflorite asa frumos!

  Apreciază

 3. Sigur la tine acolo e alta planeta, toate sunt avansate de parca a fost vara din februarie, musai ca le dai si tu din tine bucuria ca ele exista si-s frumoase si uite asa ai facut un paradis din vatra ta fermecata. Bravo, Ilinca!
  ps. as vrea eu sa fiu din Franta, din UK dar mai ales din America, dar nu-s decat de aici, de la mine 😦

  Apreciază

 4. Elisaaa! Multumesc pentru vizită și vorbe bune.

  Nuuu, nu-i altă planetă, atâta doar că în micul meu solar am folosit răsaduri de la „profesioniștï” care la roșii erau aproape înflorite.

  Sper că nepoțica ta (și toți ai tăi sunt bine). Acum am căpătat și eu pe lângă nepoțel și o nepoțică.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s