Sâmbătă, 1 noiembrie, 2014 – Așaaaa…


Ia să vedem noi, ce mai faceți voi?

Ce mai faceți voi că eu… eu nu mai știu prea bine ce mai fac. Adică… fac de toate dar dacă e s-o spun pe scurt mă cam chinui ca să zic așa. Mă chinui dar e bine.

Păi cum să fie altfel dacă te apuci de făcut ceva pornind ca nivel de pregătire de la genunchiul broaștei? Cu maaaare chin dar și cu cu maaare drag.

Om mai povesti despre chinurile facerii la babe.

Deocamdată ceva poze din grădină că ea n-are nicio vină.

ce mi-a daruit natura Ce sa fie ce sa fie in micuta palarie Curechi 2014 imperfectiune Marie Boisselot clematita mea alba  Roza un pic de mov imi pun discret

Clematita mea Marie Boisselot s-a ales cu un portret.

In ogradă pe lângă brăduți au apărut niște ciuperci albe care seamănă cu champignon.Nu este prima dată când răsar,  par că au sosit și nu vor mai pleca doar se vor ascunde pe niște perioade de timp. Poate să-mi spună cineva dacă sunt comestibile sau nu? Sigur nu mă voi repezi să le și consum, cel putin nu chiar așa din prima.

Iată și o mostră de varză de toamnă. Din 20 de răsaduri am vreo 7 căpățâni dar sunt bucuroasă și de ele. În pofida ninsorii prin curte mai există culoare. Mă duc să culeg un pic de mov. Miroase amărui și e foarte plăcut.

Hai, toate bune și aștept să-mi spuneti ce mai faceti.

 

P.S. Cu sfială înfățișez domniilor voastre, înfăptuită prin buna voie a Celui de Sus, prima mea lucrare din iconografie.???????????????????????????????

Icoană pe lemn de tei lucrată în tempera cu ou. Înfățișează Sfânta Mahramă.

Date despre semnificația icoanei pe site-ul bisericii cu acest hram aici

In încheiere vă salut așa cum se salutau oamenii când erau pe câmp la muncă pe vremea copilăriei mele în satul bunicilor mei: Doamne ajută!
 


10 gânduri despre “Sâmbătă, 1 noiembrie, 2014 – Așaaaa…

  1. te-am admirat mereu pentru ca iti ceezi singura fericirea cu gradina ta roditoare (si ai cu ce sa te mandresti) legume ,flori,zambete!!..si icoanele tale iti ocrotesc viata si bucuria …!! asa am vazut si eu in ultimul timp ca lucrurile simple din jurul nostru ne fac mai fericiti decat sa cautam „placeri complicate” alambicate de fite sau „”DI MOFT””…falsuri cand realitatea din „mainile” tale este mult mai valoroasa pentru sufletul tau !!
    eu ma bucur mereu de „recolta” pe care o vad in palmele tale… !!

    Apreciază

  2. Hm! Dar cât poate face o vorbă bună spusă din inimă!

    Mulțumesc mult doamna doctor. Știu pentru ce pledați în profesia dvs. și poate vă va bucura dacă vă spun că în familia noastră va veni în curând o fetiță. Cu ajutorul Celui de sus și cu bună voia mămicii ei, nora mea, fetița se va naște natural ca și primul nepoțel care acum are 4 ani și jumătate.

    Toate bune!

    Apreciază

    1. Mi-ar prinde foarte bine dacă mi-ați descrie primul gând care v-a venit în minte privind-o sau prima simțire, nu știu cum să spun care aspect bucură sau încălzește sufletul sau tulbură…mă rog dacă există așa ceva.

      Pentru mine este important pentru că tehnic vorbind sunt foarte multe de reproșat, le știu și probabil că încă nu pe toate.

      In mintea mea mai important este „zvâcul” pe care ti-l produce ceea ce privești decât perfecțiunea tehnică. Cu toate acestea, sigur consider că trebuie să lucrezi cât se poate de corect și potrivit canoanelor.

      Apreciază

  3. Ilinca, sa ma ierti dar primul meu gand a fost „formidabil!”… Nu ma asteptam sa fie asa curand…
    Imi place mult portretul clematitei.
    Sa fie cu sanatate si bucurie evenimentul din familia voastra!
    De la mama stiu ca punea in vasul in care gatea ciupercile verigheta de argint – daca se innegrea, ciupercile nu erau bune, daca ramanea la fel, erau bune.
    Ma bucur pentru tine!
    Doamne-ajuta!

    Apreciază

  4. Stilul expertului îndrumator de la școala este de a se axa mai mult pe practic. Explică foarte putin dar trece pe la fiecare și intervine destul de mult întru corectare.

    Eu am avut o reactie interioara foarte puternică de respingere a interventiei. „Icoana este o rugăciune fără cuvinte” am citit pe undeva și m-am bucurat grozav, deci pot să mă rog și-n felul acesta mi-am spus și am preferat să-mi asum greselile dar cu mare preocupare de a le îndrepta la următoarul exercitiu.

    Așa că rog, primesc și mă bucur pentru orice idee concretă (pe lângă cele ale profesoarei bineînțeles) care m-ar ajuta să îndrept ceea ce nu-i cum trebuie.

    Am chinuit muuult până s-o scot la capăt și m-am oprit în stadiul acesta pentru că nu am vrut să-i mai spăl chipul încăodată cum am făcut, nu știam dacă mai ține grundul. Era foarte important pentru mine s-o fac de la cap la coadă și să ajung să-i dau o formă finită, mi-era foarte teamă să n-ajungă o bucată de material stricat.

    Au fost tot felul de potrivnicii, accidente, greșeli dramatice care au cerut revenire la stratul anterior…îndoieli, rugăciuni… Nu poți să-ți dai seama poate ce am simțit când am reușit să pun totuși pensula deoparte și să-mi spun deocamdată atât.

    Acum stă în apropierea mesei mele de lucru și mă-ndeamnă prin toate minusurile pe care le are la reflectare, chibzuinșă și răbdare.

    Mulțumesc Maria pentru atentia cu care urmaresti postarea și comentariile rabdatoare pe care mi le dăruiesti..

    Doamne ajută.

    Apreciază

  5. „Pentru mine este important pentru că tehnic vorbind sunt foarte multe de reproșat, le știu și probabil că încă nu pe toate.”

    Draga mea Ilinca, un lucru facut din suflet, pasiune si dragoste, nu are defecte.

    Nu ma pricep la iconografie, dar primul meu gand cand m-am uitat la poza a fost speranta.
    Si cum altfel, cand va asteapta un eveniment atat de fericit.

    Apreciază

  6. Simona, mă bucur mult că ai trecut pe-aici și pentru că mi-ai lăsat o vorbă bună. Fie ca speranța să nu te părăsească nici în cele mai grele momente.

    Probabil că știi povestea cu cele două broscuțe căzute în beci în oala cu smântână.Uneia i-a fost lene să dea din lăbuțe și de bună voie s-a-necat iar cealaltă s-a salvat când s-a ales untul de-atata dat din lăbuțe.

    Doamne ajută să putem da din lăbuțe cât mai cu folos și cât o fi nevoie…la nevoie.

    Apreciază

  7. Si acuarela cu flori si icoana ! Ilinca, eu mi-am tinut rasuflarea o secunda si apoi m-am gandit ca ai realizat enorm de multe in timp scurt.
    Multumesc pentru cuvinte si pentru imagini ! Te imbratisez, cu mult drag !

    Apreciază

Lasă un comentariu