Joi, 18 septembrie, 2014 – Dragostea-i cu năbădăi


Haos, puzderie de hârtii colorate, ghemotoace de șervețele, pensule, seturi de culori, recipienți de plastic, suferință, apă murdară, semicolorată, limpede, entuziasm frenetic, bășică dezumflată, balamuc, zâmbete largi, lumină, duioșie, descoperiri, hrană pentru suflet și minte. E bine că nu sunteți cu mine. Sau nu?!

Câte-o clipă de realism, oftat adânc, eu niciodată… și iară de la capăt.

O nouă temă închegată cât de cât, a patra, de-a treia încă nu am putut trece șilectia4 un nume nou Jean Haines. O prezentare drăguță a ei găsiți aici

Am uitat să adaug în mozaicul de mai sus o măsea umflată și o traheită pe care le posed pe capul meu de locuitor.

Mă uit în oglindă și mă sperii, cine mă pune? Mă uit în ochii celor cu care nu m-am văzut de mult și care privindu-mă realizează cât au îmbătrânit, cine-i pune?

Vizitez bloguri și dau peste o fiică bucuroasă că deja a aranjat cu mama ei că de-o fi …la ce azil s-o ducă și peste altele care se minunează că părinții lor, încă pe picioare și-n deplinătatea facultăților mintale nu sunt împiedicați de vârstă să folosească gadget-uri. Cât de matusalemic poate fi un părinte în ochii copiilor lui? Stau și mă uit și mă-nfior. Nu m-am gândit câte ponoase ți-aduce vârsta în ochii celorlalți. Da’…cine mă pune?

Am 60 de ani trecuți și-ncerc să-mi fie bine, atât cât se poate.

Voi? Ce mai faceți?

Actualizare
==========
De folos la reușita temei de mai sus mi-ar fi
cum se picteaza valurile

O varianta imbunatatita

plaja2 copy

6 gânduri despre “Joi, 18 septembrie, 2014 – Dragostea-i cu năbădăi

 1. :)) Eu sunt printre cei care tocmai se minunau de cat de receptivi pot fi oamenii mai in varsta la minunile tehnologiei fiindca mama tocmai si-a luat tableta si buchiseste de zor. Si ca sa-mi permit si eu o ‘extravaganta” mi-am propus ca la 70 de ani sa sar cu parasuta. Daca nu s-o deschide asta e, am trait destul! 🙂

  Apreciază

 2. Ei, acu’ și eu…

  La 19 ani mă uitam cu dezgust la buza superioară a șefei mele de 27 de ani care s-a încrețit când a mușcat dintr-un măr și ziceam în gândul meu „ce bătrână este!”

  Implacabil timpul trece și destul de repede te poți afla exact în poziția pe care o analizezi atât de critic așa că oricine face chestii din astea ar trebui să zăbovească un pic și să se-ntrebe cum se vede peste cei ‘ț’ ani, i-ar plăcea să fie privit așa?

  IlincaotGramesti

  Apreciază

 3. Imi taie respiratia acuarelele ei…asta-ti spuneam! Cred ca n-avem incotro si respectam tot felul de reguli toata viata (si nu e rau), asa ca de ce n-am gasi un coltisor fara reguli, pur si simplu!
  Ilinca, tu te referi la varsta ca la un cataclism fizic (am exagerat putin), dar restul?! Toata viata cineva se uita „dezaprobator” la noi, din diferite motive, asta-i tot! Eu am 53 de ani si n-as vrea sa am nici macar unul mai putin! Am castigat mereu, chiar daca n-am fost constienta – am castigat ca om. Zidim omul toata viata. Ca pe-o casa. De ce-as vrea sa fiu „mai putin zidita”?!
  Iar daca in ochii copiilor nu suntem doar nesfarsit de dragi, restul chiar nu conteaza…Dar si ei se zidesc!
  Sanatate, sa-ti fie bine!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s