JOI, 7 august, 2014 – Toate-s vechi


…și nouă toate.

La noi este secetă cu arșiță. Tot și toate se topesc, se usucă, se scorojesc. Chiar și atunci când au fost ploi, fix în cotlonul nostru a stropit doar atât cât să se pună de-o mană.

Cu toate acestea mai sunt și motive de bucurie. Clematita se simte bine și înflorește în continuare. Împarte aceeași pergolă fragilă din țeavă albă arcuită ca-ntr-o arcadă a Podului prieteniei cu glicina. Mai grăbită și mai puternică, glicina dă să-i cotropească teritoriul dar eu n-o voi lăsa. Roșiile, de diferite feluri și puse în diferite locuri se mănează variat așa că de-o salată tot rămâne, vinetele și ardeii, potrivit algoritmului ogrăzii dau câte-o bucată-două ca pentru uz didactic, să știe și Andrei cum arată vânăta în grădină…

Trandafirii de ghiveci sunt fenomenal de rezistenți. S-au adaptat bine în grădină și chiar dacă au mai avut de suferit cum a avut aproape totul anul acesta și-au revenit rapid răspunzând bine la tratamentul meu de gâgă cu spray Totalprotect.

Pe când scriam a început să se audă un zgomot amplu, grav și zbârnăit de parcă se făcea repetiție pentru apocalipsă. Am luat camera, am pus scara repede și am prins în cadru făptașul, secerătoarea. Se recoltează grâul și cum lanul începe de lângă gardul nostru când m-am urcat pe scară să pozez combina era gata să mă pup cu conductorul.

N-am mai scris în pace pe-aici cam de multișor. Tentativele au eșuat în ciorne anemice rămase neșterse ca dovadă că am vrut. Am o nouă preocupare care mă captivează mai mult decât oricare alta de pân-acum. Încerc să desenez, să pictez. Am și pus ceva mostre pe-aici care m-au și calificat desigur ca o nimicnicie cotcodăcindă. Grabă mare la calificare.

Departe tare de mine gândul că aș putea deveni ceva artistă plastică. Importante sunt bucuria și emoția pe care am descoperit că le pot trăi venind în contact cu această lume. Importante sunt și abilitățile care se pot dezvolta exersând în acest domeniu dar mai ales aplecarea asupra creației celor aleși care au dat opere mărețe sau încântătoare, care-ți fac sufletul să tresalte sau să se-nfioare, să se-nduioșeze sau să se lumineze, sângele să circule, pieptul să se umfle și spatele să se îndrepte. Realizările lor stau răbdătoare prin lăcașuri anume gândite pentru a le adăposti și ne așteaptă generoase și răbdătoare să le căutăm și să ne hrănim cu frumusețe, să ne ostoim mintea și sufletul otrăvite de atâta „grijă” pe care o simțim din ce în ce mai acut.

Cred că nimic nu te distruge așa de eficient și de tăcut precum o fac resemnarea, letargia, apatia, blazarea, lipsa interesului. Atâta lume se lasă pradă. Când nu mai ai nimic constructiv în minte, când nu te pui în situația de „a face” lucruri nu pentru că trebuie ci pentru că te bucură și pentru că-ți place să poți face atunci ești o victimă sigură și mintea îți va fi invadată de otrăvuri.

Încercând să mă documentez dau peste nume pe care mă bucur foarte mult că le descopăr. Ca să poți picta ai nevoie să desenezi. Desenezi mai ușor și mai bine ceva care-ți place foarte tare. Iată un stil de fotografie, cel al Elenei Shumilova, care-mi place foarte mult și care mă incită la a desena:

Sper că vă este bine și că voi aveți grijă mai multă decât mine să vă încărcați cu bună știință sufletul și mintea cu lumină și frumos.

2 gânduri despre “JOI, 7 august, 2014 – Toate-s vechi

  1. Cred ca foarte putine momente am avut in viata, cand m-am lasat prada letargiei, aproape ca nu le tin minte si probabil ca nici de’acum incolo nu o voi face. Sunt atat de multe lucruri pentru suflet in acesta lume, incat depinde numai de noi sa le gasim. Fotografiile acele le-am vazut si eu si mi-au intrat pur si simplu la suflet. Clar acea mamica fotograf are ceva foarte aparte, ceva unic in a-si privi copii si a gasi exact momentul magic ce trebuie pastrat. Este o magiciana a frumosului!
    Pupici!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s