Duminică, 11 mai, 2014 – Cucul…


… cântă cu osârdie când mai departe, când mai aproape și dacă apuc să-l aud dimineața ziua parcă-mi este mai bună. Zboară rândunici în înaltul cerului, și mari și mici, vorba Margaretei Pâslaru. Mă bucură întotdeauna când le văd, mă simt cu sufletul ușor și mi se pare că aș putea să mă înalț și eu. Îmi pare rău că nu au găsit de cuviință să găzduiască și la noi.

Prin grădina mea, după cum spuneam, unele lucruri se apropie de extaz altele de delir. Delirul provine de la buruieni și de la pământul bătut de ploaie, de la dăunătorii mici care ciuruiesc, de la plăntuțele cărora nu le este bine și încremenesc, nici nu mor nici nu trăiesc. Extazul vine de la mazărea semănată din toamnă care a crescut foarte frumos și acum este înflorită, de la roșiile plantate sub tunel care sunt la al doilea etaj de flori, de la trandafirul pus când a împlinit mama mea 80 de ani care se pregătește de o nebunie dar care până atunci mi-a oferit prima floareprimul trandafir, după boboci cred că la înflorire va arăta precum tufa de Weigela care acum nu știe ce să mai facă cu atâtea flori semimurate.

Lucrăm de zor în fiecare petec de timp liber și de la un punct încolo Weigelalucrurile par să meargă în progresie geometrică. Vine vreun eveniment care te scoate din ritm și …e jale. Orice întrerupere se vede într-o evoluție și mai progresiv geometrică dar …negativă. Iarba crește ca nebuna. Trimer-ul este nedezlipit aproape de unul dintre noi.

Cireșele au început să se coloreze fără să se fi dezvoltat destul dar cred că se va rezolva din mers. BuburuzaO buburuză halea de zor ceva gâzuțe mai mici din trandafirii stropiți de curând de unde rezultă că unii cu cât sunt mai mici cu atât sunt mai rezistenți.

Se renovează mobilierul de grădină, se vopsește de zor, se valorifică materie primă ce părea de nevalorificat, așa a apărut o bancă lungă și solidă, masa a căpătat blat nou iar banca mea primită în dar de-o sărbătoare onomastică mai acum câțiva ani, meșterită cu drag în ograda noastră de către stăpânul ogrăzii s-a înțolit și ea cu un strad de vopsea.

Se dansează „brașoveanca”, figurativ vorbind, adică se fac planuri, se revine, ne îndemnăm să fim chibzuiți și revenim cu o variantă și mai nechibzuită, stăm mai mult strâmb pentru că ni se pare că nu mai ajungem să judecăm drept și tot așa și tot așa…

Este 5 și 20 dimineașa și un tril de pasăre liniștitor se repetă în fraze scurte care seamănă cu piuitul puilor de găină când se culcujesc și le e bine.

E bine.
e bine-bine

3 gânduri despre “Duminică, 11 mai, 2014 – Cucul…

  1. Eu anul asta vad pentru prima oara Weigela. Am zarit-o intr-o curte si mi-a furat ochii, nestiind ce e si aflu acum de la tine ca e Weigela. Multumesc pentru informatie si mai ales pentru ca, fiindu-ti bine, impartasesti starea cu noi. Sa mai spui 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s