Dragă Suflețel


Mă adresez așa tuturor celor care, dintr-o pricină sau alta, se simt singuri, pierduți, triști sau descurajați sau din toate câte puțin dar laolaltă destul de mult să te facă să te simți praf.

Nu este simplul diminutiv desuet și dulceag ci este numele unui personaj din „Singur pe lume” al lui Hector Malot și mi-a venit brusc în minte pe când căutam cui să-i ofer eu, virtual, un cadou cu citate motivaționale.

Poți fi vulnerabil, amărât, trist și dacă ești robust, burtos, bărbos, cât bradul, o forță a naturii sau o operă de artă a Celui de Sus.

Așa că vă numesc „dragă Suflețel” pe toți cei care vă aflați într-o groapă de potențial.

Sunt clipe în care, oricum ar sta trupul, sufletul e în genunchi.
A spus-o atât de frumos Victor Hugo în Mizerabilii.

Și tot el a spus că „Există un spectacol mai mare decât întinsul mării: cerul. Există şi un spectacol mai mare decât cerul: sufletul omenesc.”

Deși sunt capricorn de zodie și capricornii au tendința de izolare, de distanțare de ceilalți, iubesc foarte mult oamenii.

Dacă ai răbdare descoperi minunății de suflete, dacă întinzi un deget poți ridica poveri de pe umerii lor, dacă spui o vorbă potrivită poți urni munții din calea lor, dacă oferi un zâmbet le poți înălța aripile și-i poți face să zboare.

Iată de ce m-am gândit la tine dragă Suflețel. Dacă te simți ca și cum ai fi singur, în mijlocul oceanului, pe o bărcuță cu pânze, și de zile și zile și zile vântul nu trimite nici măcar o adiere în pânze, nu te lăsa! Încearcă și vâslește. Nu te gândi că țărmul e departe. Poate îți apare un vapor în cale și te va purta el până la mal. Totul este ca tu să te miști.

Ca semn de încredere că vântul va umfla pânzele îți trimit gândul meu bun împreună cu acest dar simbolic, bărcuța cu cristale Swarovschi de la LuxuryGifts.ro. Vezi? Pe postament este înscris proverbul latin care să-ți amintească să nu te lași.
Și-ți mai spun ceva dragă Suflețel, un singur lucru face visul imposibil, frica de eșec. Ia-l de exemplu pe neobositul Colibri.
Cu drag, IlincaotGrămești

Articol scris pentru Superblog 2013

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s