Licărul


Licărul

Se spune că omul sfințește locul. Acest lucru este clar și se vede cu ochiul liber, repede de câte ori se-ntâmplă. De regulă îi reușește să sfințească un loc omului harnic și gospodar, care cu osârdie, de dimineață și până seara, aleargă, muncește, nu lasă nimic la întâmplare și se gândește ce să mai facă pentru locul respectiv.

Cu toate acestea, în unele cazuri, locului parcă îi lipsește ceva. Așa, ca și cu frumusețea la femei, poate exista sclipirea dar să lipsească licărul.

La un loc de cazare, vin oameni care și-au lăsat ale lor deoparte (casă, slujbă…) și pentru un interval de timp trăiesc altfel. Caută odihnă, alinare, refacere, bucurie, noutate, reîncărcare a bateriilor dar și (sau poate mai ales) hrană pentru suflet.

Nu pot spune cum este la Vila Alpin pe viu pentru că nu am fost. Am, este adevărat, la îndemână un site care mă îmbie să petrec un sejur la Straja. Faptul că poți lua lecții și că pârtiile sunt numeroase și de diferite grade de dificultate fac din schi la Straja o promisiune cuceritoare.

Conceput destul de bine, site-ul oferă cam tot ce ți-ar trebui ca informație. Ofertele pe sezoane și sărbători importante al anului, prezentarea tipurilor de activități pe care le poți desfășura, descrierea împrejurimilor, turul virtual al cabanei cu interioarele disponibile totul îți vine în întâmpinare de la distanță și te-mbie. Tipuri și tipuri de discounturi îți fac ochii ca la melc și pare așa că nicăieri nu poate fi mai avantajos decât la Vila Alpin.

Galeria foto cu gruparea pe tipuri de activități este foarte bine venită, o imagine spune mai mult decât o mie de cuvinte.

Ca să nu rămână doar un mod de prezentare a încă unei simple unități de alimentație publică deținătoare și de facilități de cazare, site-ul încearcă și țeserea de fire de poveste pe seama locurilor dar încercarea este timidă. Timpurile sunt cele care sunt și… time is money.

Nu vreau să-mi imaginez cum este să se desfășoare în același timp o nuntă, o tabără (un cantonament), un botez, și un team building. Am fost la o cabană cam de mărimea acesteia unde am prins într-un week-end o nuntă și o discotecă și atunci am aflat ce este mai rău decât o muzică dată tare: două muzici date la maxim (că doar omul plătește).

Site-ul are și un blog. Nu am băgat bine de seamă dacă era prezent și la proba trecută, îmi pare nou apărut. Este bine venit atâta doar că este mort.

Un blog înseamnă multă comunicare, înseamnă legătura cu oamenii și înainte și după trecerea pe la Vila Alpin, înseamnă oglinda vieții de zi cu zi, înseamnă și un fel de jurnal de bord. Sigur, pentru asta trebuie timp și timpul…o, da! Timpul înseamnă bani. Pragmatismul ucide romantismul iar romantismul cum bine știm nu ține de foame. Da, dar…hrănește suflete.

Poate că după acest concurs cineva se va gândi și va posta acolo la o rubrică de genul “gânduri despre Vila Alpin” sau “De la oameni adunate și-napoi la oameni date” articolele care au fost scrise de către participanți cu destul consum de timp, de gândire, de imaginație chiar dacă nu au adus idei pentru sporirea cifrei de afaceri.

Dacă este să folosim o expresie plastică am putea spune că cine a gândit o clădire atât de mare într-un spațiu atât de înghesuit pare un om care știe să stoarcă bani din piatră seacă.

Preocuparea acută care răzbate pentru a atrage grupuri mari pe durată semnificativă de timp este firească pentru un spațiu commercial dar poate nu ar trebui ca aspectul să fie atât de pregnant și aproape singular prezentat pe site. Dacă locul ar mai căpăta și un pic suflet în plus ar fi destinația ideală de popas pentru că împrejurimile sunt oricum extrem de ofertante. Altfel rămâne ca-n poezia cu pițigoi: câți-ca-voi! câți-ca-voi!

Am împrumutat de pe wwwhaisitu.ro o fotografie în stil realist a Vilei Straja. Cred că susține mica mea pledoarie pentru ceea ce comerciantul ar putea considera utopie.

Vila Alpin
Articol scris pentru SuperBlog 2013!

2 gânduri despre “Licărul

  1. Vezi? Ăsta-i motivul pentru care nu mă dau în vânt după cabane și hoteluri, mai ales în sezon și mai ales în weekend. Vii de acolo plin de nervi și mai obosit decât ai fost când ai plecat. Românii nu știu să se distreze decât cu muzica la maximum…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s