EUREKA!


oie_rVoiv8OUWxUW

EUREKA!


Cu harta SUA în față stau și mă frământ de câteva zile. Mă gândesc la prima vacanță în Statele Unite și nu știu cum și de unde s-o pornesc. Somnul îmi este bântuit de figura aspră a unchiului SAM care îmi spune că mă vrea în America. Până la urmă am un posibil traseu.

California: mă pot visa Fourty-Niner în Mother Lode sosind cu arma în mână într-o căruță cu coviltir și adunând aur pentru restul călătoriei și pentru întreaga viață dacă s-ar putea.
În scurtele răgazuri m-aș recrea în L.A în sala primului Nikel-odeon.

M-aș pune la curent cu noutățile din Silicon Valley în S.F. în vederea unei posibile slujbe.

Aș păși pe Hollywood Walk of Fame imaginându-mă în plin succes și adorată de public, călcând pe covorul roșu alături de EL în timp ce pe margine, mama soacră împreună cu cei 4 copii ne-ar susține cu urale subțirele.

La informaticieni (mai ales) există întotdeauna două posibilități (structura alternativă): dacă am reușit să strâng aur suficient spun EUREKA, așa cum sună și motto-ul statului California, las țara în Cercul ei De FOC și trec în Nevada pentru a lua pulsul din Las Vegas altfel las cazinoul deoparte și mă duc direct în Arizona pentru a vedea Marele Canion pășind pe urmele președintelui Theodore Roosevelt care l-a iubit foarte mult, a susținut cu ardoare conservarea zonei și a vânat lei de munte aici.

Din Arizona trec în statul Texas, mă opresc în Big D (Dallas) să-mi cumpăr o pereche de cizme de piele și fac o vizită de curtoazie la Southfork, ferma familiei Ewing.

Încerc în statul „Show me” (Missouri altfel spus) să-mi retrăiesc copilăria alături de Tom Sawyer și prietenii lui și sper să fac o călătorie pe râul Mississipi pe un vapor cu zbaturi condus de Samuel Langhorne Clemens. Am la mine un exemplar din “Prinț și cerșetor” și aș da orice pentru un autograf. Sper doar să nu fi plecat cu cometa Halley (așa declara că-și dorește, îndoliat de încercările vieții) până ajung eu acolo și mai sper desigur ca între timp să se fi eradicat sclavagismul.

Poate între carturi împărtășim impresii din mineritul în argint.

Pe cât de multă distracție intelectuală ne-a adus pe-atât de tristă și plină de episoade dureroase i-a fost viața. Pace ție Mark Twain, cred că v-ați dat seama că la el m-am referit.

Am o rețetă grozavă de apret și aș trece pe la Mammy să i-o dau pentru jupoanele ei. O vizită la Atlanta, Georgia, meleagul unde s-a petrecut actiunea din filmul “Pe aripile vântului” m-ar face să simt sub tălpile mele energia și puterea și forța pe care Tara i-a dat-o lui Scarlet O’Hara. Pe 5 noiembrie a fost ziua de naștere a actriței care a dat viață personajului. Odihnește-te în pace Vivien, Lady Olivier.

Georgia. Doi pași de Florida, locul de unde Jules Vernes a hotărât să fie începută călătoria În jurul lunii a prietenilor săi Barbicane, Ardan și Nicholl și de unde un pic mai târziu a pornit în spațiu misiunea Apollo 8, Cap Canaveral. Poate am norcul să-i surprind într-un schimb de experiență cu Frank Borman, pilotul modulului de comandă James Lovell, și pilotul modulului lunar William Anders, echipajul misiunii Apollo 8 și un update de tehnologie.

Am cui spune Hello și în Connecticut. „Micuța doamnă care a stârnit (printr-o carte, Coliba unchiului Tom, n.a) un război atât de mare!”, cum a numit-o Abraham Lincoln pe Harriet Beecher Stowe, s-a născut aici.

Se apropie ziua de 4 iulie, Ziua Recunoștinței. Trebuie să mă grăbesc pentru că o voi serba în familia unchiului SAM și pentru asta trebuie să ajung la WASHINTON D.C. Plăcinta cu dovleac o voi face eu iar merișoarele din România au fost întotdeauna preferate pentru sosul de merișoare servit lângă curcan așa că am purtat cu sfințenie o cantitate îndestulătoare pe tot parcursul excursiei mele de la est la vest pe pământul american.

Prea multe griji nu am avut pentru că vacanța mi-am organizat-o cu niște prieteni de nădejde de la o agenție de turism. Dacă vreți și voi să hălăduiți fie pe fir de istorie, fie pe teme literare, fie cum veți dori voi să vizitați America și sunteți studenți la zi la o facultate de stat sau la o facultate particulară acreditată internațional nu trebuie să știți decât 3 semne grafice:W&T și să vă adresați celor pricepuți în organizarea de vacanțe speciale. Ei știu cum vă puteți înscrie în programul work and travel Restul vine de la sine.

Eu va trebuie să mai rămân un pic după sărbătoarea de 4 iulie. Voi mai lucra să adun ceva bani apoi îi voi spune “sărutmâna, pe curând!” lui Miss Liberty. Acum nu am făcut decât să sar ca un purice de ici colo pe harta Americii, cu gândul ba la timpuri de demult, ba la prezent, ba la viitor. Excursiile serioase, consistente de-abia de-acum încolo le voi plănui, m-au stârnit cei de la agenția

Articol scris pentru SuperBlog 2013.

4 gânduri despre “EUREKA!

 1. Felicitari pentreu acest articol! O parte din drumetie am parcurs-o si eu, numai ca eu n-am luat-o din Arizona in Texas ci in Nevada, apoi Utah spre Salt Lake City. Multumesc ca mi-ai amintit de acele vremuri minunate cand calatoream efectiv 🙂
  Succes! Meriti. Toata admiratia mea!

  Apreciază

  1. Mulțumesc pentru apreciere Elisa. Cântărește mult în sufletul meu.
   Altfel… mă bucur pentru tine că ai pășit pe meleaguri americane. Mie nu mi s-a întâmplat și nici nu mi se va întâmpla, mai mult ca sigur, dacă nu de altceva măcar din motive de compatibilitate. Dar…never say never!

   Apreciază

   1. Ai zis si tu ca te pregatesti pentru fiecare articol, eu constat ca te pregatesti chiar mai mult decat pentru un examen de an, esti nemaipomenita, sincer. Si, ce-am mai constatat, daca ei nu apreciaza asta, pregatirea efectiva pentru tema data, macar tu ramai foarte imbogatita cu tot ce-ai descoperit in timpul asta. Bravo! Iti tin pumnii, Ilinca, nu stiu ce scriu altii pe aceleasi tematici, nu stiu unde sa gasesc, dar am eu asa o vaga senzatie ca vei castiga. Nu numai ca ai luat in serios si nu in joaca, acest concurs, dar ti-au si iesit niste articole minunate. Te sustin cu mare drag.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s