Miercuri, 30 octombrie, 2013
Ce m-aș fi făcut eu dacă nu ar fi fost înhămați la caleașcă înaintașul Prius și tovarășul lui credincios, rotașul Parip? Ei m-au ajutat s-o scot din ghearele zmeului pe fata împăratului verde și s-o înturnez, vie și nevătămată tătânesului pentru ca acesta, bucuros din cale afară să mi-o dea mie în dar pe cea pe care o visez de-o vreme în fiecare clipă cu ochii deschiși.

Doar un făraș de jăratec lui Prius și un pahar de apă vie lui Parip, atât le-a trebuit telegarilor ca să poată străbate cele câteva zeci de leghe pînă la meleagul întunecat și-napoi.

Nici n-a mai fost nevoie de luptă. Simțurile cele ascuțite ale zmeului, mirosul și auzul nu l-au ajutat. Sudoarea telegarilor mei nu se simte iar zgomot nu face caleașca defel, de parcă ar pluti printre nori. De fapt printre nori se pare c-am zburat, ba chiar și mai sus.

Inima înfiorată și mintea zgribulită nu știau cum să facă să nu fie vătămată cea adorată. Dar frînările s-au dovedit de vis, accelerările parcă nu s-au comis iar norii…ei bine, norii nici nu i-am atins.

Când am ajuns în fața Împăratului Verde i-am depus fata răpusă de spaima întâmplării și de frumusețea drumului la picioarele tronului, pe perinele moi și inima îmi tresălta roasă de-o întrebare: mi-o va da el mie pe cea visată? O ajunge să trec pe la casierie sau alte probe voi avea de parcurs gândite întortochiat de-mpăratul cât un urs?

Dar nu, împăratul își luă fata înapoi și-mi dădu caleașca minunată fără ca aceasta să mai fie achitată, de bucurie c-am salvat-o pe fată, care bucurie și la mine să fie, a zis el.

Și fata? poate veți întreba. Ei, când ai de la un Prius cheie s-ar putea, pentru o clipă, să uiți de femeie. Dar numai pntru o clipă.

După test-drive-ul comis cu Toyota Prius hybrid, cursă extrem de mulțumitoare, am cumpărat mașina și-mpreună cu proapăta soție, a împăratului fată, am ajuns, ca vântul și ca gândul tocmai la Paris, cum i-am promis ca să fiu iertat că pentru o clipă a fost uitată.

Accelerarea mare dar liniară, zgomotele și vibrațiile reduse, poluarea minimă, consumul redus, sistemul inteligent de frânare sunt calitățile mașinii Toyota Prius dotată cu cele două motoare, electric și pe benzină, care te fac să te simți la volanul ei ca-n basme, să-ți pară că plutești, nu conduci și să privești lumea cu ochi mult mai buni.

Vi se pare că acest articol scris pentru Superblog 2013 este pueril? Doamne, păi cum poți fi altfel când îți iei o astfel de mașină decât copil (mare) fericit, ca un puști de trei ani care primește de la Moș Crăciun căluțul pe rotile?

N.A. În textul de mai sus Prius și Parip sunt cele două motoare, cel pe benzină și cel electric de care dispune mașina Toyota Prius hybrid. Google translator mi-a spus că prius înseamnă în latină „în primul rând” așa că am decretat „înaintaș” motorul pe benzină și l-am numit Prius iar Parip, conform DEX-ului însemnă cal ajutător, rotaș așa că motorul electric a primit acest nume.

Un gând despre “Miercuri, 30 octombrie, 2013

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s