Luni, 7 octombrie, 2013 – Fire de mătase, file de poveste
Păşim în doi
Sub pletele bătrânei ploi
Şi-un vânt bezmetic ne adie
La ora udă şi târzie
A stropilor ce cad mereu…
Iar părul tău cu părul meu
Se-ating din mers – şi se sărută,


Precum în noaptea abătută
Deasupra mea şi-asupra ta
Doi pomi vecini s-ar săruta,
Sau cum o boare trecătoare
S-ar săruta cu-o altă boare.
Şi suntem tineri amândoi
Sub ropotul bătrânei ploi.
„Crochiu” – de Liviu Deleanu

***********************************************************************
freza_Farmecfarmec-gerovitalkit_anticadere_par

Părul și sentimentul de iubire! Podoabă, mijloc de protecție, sistem de comunicare, parte din propria ființă cu rol deosebit de complex, acest dar de la natură merită toată atenția.
 

A fost de-a lungul vremii, și va fi mereu, obiect de studiu, personaj de poezie și legendă, țintă de iubiri nebune, material pentru practici oculte etc.
Dar mai presus de toate ar trebui să fie obiect al dragostei noastre. Prea multe femei sunt nemulțumite de podoaba lor capilară în condițiile în care altele ar face orice pentru a avea tocmai un astfel de păr.

De-aici agresiuni cu instrumente (de întins/încrețit, de întreținere), cu substanțe nepotrivite (de vopsit/îngrijit) etc sau ce este mai rău, îl privim în oglindă cu veșnică dezaprobare, cu un sentiment de fatalitate, cu un „Asta este, de unde nu-i nici Dumnezeu nu cere!” cronicizat negândindu-ne câtă energie negativă îi transmitem și cum ea se întoarce precum bumerangul spre noi.

Pentru a putea să iubești este necesar să cunoști: s-a spus despre păr că este o adevărată comoară, cu el poți să atragi sporul casei, să vindeci un copil, să farmeci un bărbat. El poate fi indicatorul stării noastre de sănătate. Câte și mai câte considerente!

Fiind parte din noi părul ne reprezintă, vorbește despre noi și ne vorbește nouă. Merită să rezervăm zilnic, la început de zi precum și la încheierea ei, un crâmpei din timpul nostru pentru a-i acorda toată dragostea noastră, să-i fim duhovnic și doctor, să-l ascultăm , să-l îngrijim și să-l ajutăm să ne slujească, sa fim doar noi cu el. Să-l lăudăm, să-i mulțumim…

Din medicină știm că mai valoroasă decât tratarea este prevenirea. Astăzi avem foarte multe ajutoare întru îngrijire și înfrumusețare. Important este să le alegem în cunoștință de cauză pe cele care se potrivesc părului nostru. Ne ajută producătorii care oferă informații concrete și reale despre produsele lor.

Părul a fermecat suflete, a fost folosit la farmece, dă farmec ființei noastre… Sub ce alt nume mai potrivit puteau să se adune niște oameni preocupați să ne ușureze strădania de a ne păstra părul ca mătasea, strălucitor, lucios, sănătos și frumos decât „Farmec”!

Am spus prevenție? Iată, Farmec a gândit pentru noi gama Gerovital Plant Tratament care cuprinde mai multe produse tare promițătoare ca de exemplu Masca Pro Color pentru hidratarea părului. Se aplică odată pe săptămână și acțiunea sa contracarează în proporție mare posibilele efecte negative ale vopsirii acestuia.

Contra căderii părului Farmec ne învață că putem acționa pe două căi: tratând rădăcina și tratând firul de păr. Avem la îndemână Kitul de tratament pentru regenerarea părului și Kit-ul anticădere păr – fiole.

Dacă veți scotoci prin Cutiuța cu farmece de pe site-ul firmei veți afla multe povești adevărate despre cum puteți avea părul cu fire de mătase.

Acest articol este scris pentru concursul SuperBlog 2013 și astăzi chiar trebuie să le mulțumesc și organizatorilor și sponsorului pentru că au propus această probă. Încercând să mă documentez am citit atâtea lucruri frumoase încât am ajuns să-mi reconsider atitudinea față de părul meu. Mulțumesc Farmec!

3 gânduri despre “Luni, 7 octombrie, 2013 – Fire de mătase, file de poveste

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s