Sambata, 20 iulie, 2013 – Întâlnire la răscruce
De câteva ori, în plimbările mele cu bicicleta printre lanuri, mi-au ieșit în cale din porumb doi iepuri. Fără să facă mișcări bruște, cum te-ai fi așteptat, văzându-mă, s-au reîntors la adăpostul pădurii de coceni.

Aseară însă, îmbătați de fiorul dragostei erau de-a dreptul năuci și-n loc s-o ia spre porumb au luat-o la goană spre mine dându-mi fiori. Se-ntâmplă chestii oameni buni. Alaltăieri un pui îmi alerga câinele, aseară m-au alergat iepurii pe mine. Mi-am păstrat cumpătul, că nu mă dau eu cu una cu două și până la urmă au cedat ei.

Lucrurile au intrat în normal și seara, înruchipată într-un stol de aripi albe a putut coborî liniștită în timp ce luna se-nălța pe bolta cerului aducând pace și liniște deasupra a tot și a toate.

Deși nu mă simțeam vinovată de nimic, mi-am tras câteva palme înainte de-a mă îmbarca în vehicolul purtătoriu către casă cu tot cu țoagla mea dragă. Nu era vorba despre nimic altceva decât de-o încercare de asasinare a inamicilor bâzâitori și-amarnic pișcători.

Aripi-albe-seara

Sigur n-o să uit privirea plină de reproș a bietului iepuroi: ce naiba, puteai s-o iei și tu puțin la goană, aș fi crescut și eu puțin în ochii ei!

4 gânduri despre “Sambata, 20 iulie, 2013 – Întâlnire la răscruce

  1. 1. Exact la canguri m-am gândit și eu Elisa dar este vorba de fapt de banalul iepure de câmpie.
   2. Fotografia cu păsări a fost făcută în condiții de iluminare slabă și nu mă ajuta să păstrez clipa. Nu am vrut să renunț la ea și am aplicat un efect în Adobe Phtotoshop

   Apreciază

  1. Am aflat și eu că la noi în țară existădouă specii de iepuri: iepurele de vizuină și iepurele de câmpie.

   Mutanți nu sunt sigur dar oricum sunt o pereche aparte pentru că au supraviețuit mult timp ca să ajungă la talia asta. De regulă dispar înainte de a împlini un an dacă nu din alte motive atunci din cauza lucrărilor mecanizate din agricultură.

   Am mai aflat că iepurele este un animal cu activitate nocturnă. Mai în fiecare seară de plimbare cu țoagla îi găsim ieșiți în drum între lanurile de porumb. Ne-aruncă o bezea din mers și-o zbughesc la adăpost.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s