Vineri, 28 iunie, 2013 – Bine-ați venit!


Bine-ați venit!
Mă bucur tare mult să vă am lângă mine.
Luați loc unde vă place mai mult.
Astăzi vă voi servi cu alune de pădure și cu fructe de merișor.
Am pus în lampă ulei aromatic cu miros de măr verde.
Nu simt nevoia să vorbesc așa că o să vă ascult pe voi dacă aveți chef de povestit sau dacă sunteți necăjiți sau dacă vă bucură nespus ceva anume și vreți să-mi împărtășiți și mie gândurile voastre.
Fereastra este deschisă și ciripitul vrăbiilor, banal dar indispensabil ornamentează sonor atmosfera. Mai depărtișor cârâie o găină studiind locul de ouat și încă și mai departe se aud hămăieli de câine singur. Stăpânul o lipsi și el poate nu are apă și hrană. Cucul și-a prestat cântarea mai de dimineață, foarte aproape de noi, poate chiar la mine în ogradă.
Să ne-așezăm dară.
Nu puteti veni toți?
Unii sunteți la slujbă și-ncărcați până peste cap de treburi? Șeful e o scârbă? Firma se pregătește de faliment sau extindere? Sau alte chestii din astea?
Putem vorbi în gând! Și dacă vă supără cineva spuneți-i tot în gând că-l bate BunicaIlinca. Se va resimți prin puterea gândului sau măcar veți zâmbi totuși voi gândindu-vă la asta. Eu…sunt aici.Alune-si-merisor

Luați alune! Luați merișor, e dulce acrișor! Cred că am să fac și un ceai.


11 gânduri despre “Vineri, 28 iunie, 2013 – Bine-ați venit!

      1. in pitesti exista o librarie-ceainarie. la parter iti iei cartea, urci la etaj si-ti alegi minune de ceai servit cu dichis si zambet cald.

        Apreciază

  1. Noa, bine!
    Deci, mie-mi pleacă toate cele de-acasă. Fi-miu, în America (definitiv se pare), fi-mea, la mare, în Turcia, Piedone, căţălandrul, la noii stăpâni… Şi nu-mi văd capul de trebi, că acum am trei case de care să am girjă, fiecare în alt colţ al oraşului. Plus două grădini… Încărcată vară îi asta! Şi nu doar cu cele bune.

    Apreciază

  2. Multumim de invitatie si de tratatie… da’ cum ziceai, am venit da’ tre’ sa plec, ma cheama datoria si grijile de azi… maine mai vedem ce-o fi
    Ne mai auzim…in gand…

    Apreciază

Lasă un comentariu