Marți, 30 Aprilie 2013 – Mateiaș gâscarul


EU-IN-APRILIE-2013

Bună dimineața! De lângă tufele de liliac vă transmit urarea „Cele bune să se-adune, cele rele să se spele!” Îmi descopăr fața și spun parola prezentându-mă: Mateiaș Gâscarul.

În rest …încerc să zâmbesc deși:

* eram tare mândră de recuperarea unei bucăți din curtea găinilor în care făcusem o grădinuță. 20 de fire de castraveți cornichon și 20 de fire de ardei potop cumpărate se-nfiripau dârze-dârze și-așteptam un pic să fiu sigură de ele și să le pozez. Cumva găinile ai evadat și, spun pe scurt, au făcut pagube.

* când mă ia valul, mă ia valul și sunt precum cocoșul de munte în perioada de împerechere adică nu vede n-aude. Când mi-am cumpărat cărți de pe malul „Senei” nu m-am gândit că există și fumători înrăiți pe lume și că pe unde trec lasă vajnice urme. Caut remedii ca să pot ține cărțile sub nas eu negustând tutunul nici cu paiul darămite prin contact direct.

* deja Căprioara lui Labiș caută urme de apă prin crăpăturile de la mine din ogradă. Nu numai că nu plouă deși ar trebui dar soarele este atât de nefiresc de puternic încât și la o simplă traversare a curții am stare de disconfort.

gutui
Când intru și ies din grădina de legume nr. 1 trebuie să am grijă pentru că poarta este în dreptul gutuiului și trebuie să fac mișcări feline ca să nu primesc pedeapsa marelui Vlad. De regulă mă mișc puțin aplecată dar ieri am ridicat privirea să văd ce creangă trebuie să dau la o parte și …surpriză. N-avusesem timp de el până atunci și m-am trezit în fața unui candelabru mare împodobit cu lumânărele rotunde roz diafan.

Am deschis fereastra. Acum aerul este foarte rece. Cucul cântă insistent, concertul din baltă se desfășoară precum corurile rusești, pe multe voci, iar cei trei cocoși sechestrați încearcă să convingă sonor că merită la cârdul de găini. E liniște. Sau nu?

12 gânduri despre “Marți, 30 Aprilie 2013 – Mateiaș gâscarul

 1. Foarte frumoasa poza, as vrea eu sa arat asa cand voi fi bunica ! O supriza cu aroma de liliac 🙂 Sa-ti fie bine, Ilinca, sa zambesti mult si sa petreci clipe minunate in coltul tau de rai ! Te imbratisez !

  Apreciază

  1. Mulțumesc Dani.
   Camera era pusă într-un ochi de pergolă pe care sper ca anul acesta să înflorească „marele alb” ( trandafirul urcător care anul trecut a luat-o de la capăt a doua oară din cauza înghețului) la concurență cu din ce în ce mai vigurosul caprifoi. Scaunul era așezat sub cireșul pietros.( pe care îl pândesc graurii dar găsim noi o soluție). Așa că putem spune că mă aflam la propriu într-un colț care îți dă multă bucurie de-a lungul anului. Colțuri de rai sunt la tine în curte. Primesc cu drag îmbrățișarea ta.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s