Duminică, 31 martie, 2013 – Sărbătoare


Tuturor catolicilor Hristos a înviat!
Altfel…

o zi care a tinut ploaia deasupra capetelor noastre dar ne-a lăsat să hălăduim prin ogradă să vedem ce mai aflăm nou.

După câțiva ani buni, timp în care ei si-au înălțat serios capetele peste gard dar eu îi ștergeam cu privirea pentru că sunt comuni, am trăit clipe de maximă încântare lângă cei trei tuia dinspre ulicioară. Era o zumzăială de nedescris, cred că toți stupii lui Marcel erau la noi în tuia. Crengile lor sunt pline de niște buburuze minuscule, conurile lor probabil, sunt într-un fel de fază de înflorire care atrage albinele dezmorțite și flămânde. A fost foarte greu să prind în cadru hărnicuțele care nu mai pridideau să culeagă. Unele aveau săculeții plini. Mi-am băgat nasul între crengi, mi-au zburat pe lângă obraz și m-am bucurat mult să văd că mă acceptă. Deși au roit în jurul meu nu m-a înțepat niciuna.

2

Deși nu am interese comerciale m-ar bucura ca recoltele mele să fie cât mai bio așa că vizita inspectorului la micul meu solar m-a bucurat. A văzut, a plăcut, a plecat. Eu mai am de așteptat.
inspectorul
Salata pentru Arsenie

Adăpostul păsăretului este dat peste cap de ceva bune intenții și ceva neputințe vremelnice așa că, din când în când, se face o rocadă complicată așa ca cea de azi în urma căreia toată lumea e ceva mai fericită: rațele trec în îngrăditura improvizată unde se bucură de o baie în gropușoara acoperită cu folie de plastic, gâsca este dată afară la păscut și se scaldă și ea în trocuța neagrră, în locul ei sunt lăsați la lumină cei 5 cocoși belicoși. Găinile rămân oarecum ostracizate pentru că nu capătă nimic în plus dar de, nu poți mulțumi pe toată lumea, prea m-au făcut să alerg după ele când le-am dat drumul prin curte.

baiesuparareDupă cum se vede nu mai este așa supărată cum era că am separat-o de rațuște

Peisajul începe să aibă pete de culoare papadiaVioleta

Berzele ne tot dau târcoale, balta e în apropiere, dar deși m-am străduit nu am reușit să le prind prea bine cu aparatul foto în marea de plumburiu de deasupra capului.

berze

Este a doua oară când Andrei își ia micul dejun afară „la mașă” de data aceasta la cerere. Sigur, e mai complicat pentru că trebuie să facem parte dreaptă cu fetele canine. Pentru că ce le revine e cam puțin se mai supără și ele dar compensăm când le vine rândul.
fetele

Odată cu schimbarea orei am cam încurcat borcanele și după ce-am hălăduit prin ogradă de-am amețit am căzut la datorie într-un somn de după amiază care s-a risipit pe la ora 18, ora actuală. Târziu în noapte ne miram amândoi de ce nu vine somnul pe la noi și-a cântat Muni nani-nani dormi ușor dragul mamii puișor, vine Ene pe la gene și te-adoarme-ncetișor până a făcut febră musculară la limbă așa că dacă aveți am zice ceva de scandal acum e momentul…nu mai sunt în stare să suflu o vorbă și puteți să-mi ziceți tot ce vreți că riposte n-o s-aveți.


4 gânduri despre “Duminică, 31 martie, 2013 – Sărbătoare

 1. ce curaj! 🙂
  într-o vreme în care toate filmele vorbesc despre insecte care o iau razna… mai sunt și curajoși cărora nu le pasă de așa ceva.
  eu am o albinuță de pluș cu care dorm (dar să nu spui nimănui 🙂 ) și râde de nu mai poate. poate că râde de mine, că dorm cu ea. fiica ei doarme cu fiul meu – și la fel râde cu gura până la urechi. dar sigur nu de el, pentru că la el e încă normal să mai aibă jucării pe lângă pat.

  Apreciază

  1. 1. Hm, mi-am adus aminte pentru o nanosecundă cât de desfigurată am fost și cât am suferit anul trecut dintr-o înțepătură, de viespe e drept, dar clipa de acum era atât de fastă încât nu s-a înregistrat nici cea mai mică tresărire la aducerea aminte și eu am trăit-o din plin împreună cu prietenele mele.

   2. Cine ar râde ar face-o pentru că nu știe ceva: pierdut e cel care nu mai poate într-un fel sau altul să mai fie copil.

   Fie somnul ușor și împăcat draga mea în casa ta cu albinuțe și cu tot ce vă mai place să aveți în preajmă.

   Apreciază

 2. he-he, mi-ai rascolit niste amintiri antiiice, cu o balaurasha mica-mica si foarte-foarte apriga, care intru adormire accepta un singur cantec (toate celelalte erau de trezire, ras, conversat, etc) : un eleeefant… se legana…pe o panza de paianjeeeen…
  si ajungea balaura sa cante, afon cum ii e felul, 57 de elefanti… se leganau…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s