Marți, 26 martie, 2013 – Perfectă dar nu chiar…S-a comis!

A pornit de-aseară, a ținut-o toată noaptea și e prezent la datorie și-acum. Sper să înceteze la fel de precis cum s-a prezis.

Vântul încâlcit și zmuncit, cu aripile pline de zăpădă măruntă și sfichiuitoare, ba tropăie și se zbânțuie pe-afară de parc-ar vrea să scape de tăuni ba dă năvală-n uși de zici că acuși-acuși.

Cât îmi place mie iarna, poate așa din încăpățânare pentru iarna m-am născut, comportamentul acesta hachițos mi-o face nesuferită.

Dar să vorbim totuși frumos cu ea, să-i spunem cam așa: n-ai vrea mata să pleci pe meleagurile celelalte pe unde hălăduiești când nu ești? Te simți în derută? Îți putem face o rută.

Te ajutăm și-ți explicăm cu toată sinceritatea, e vremea de plecare, aproape că ne doare sufletul, cum te lasă cugetul?!


A treia dimensiune

Am așteptat înfrigurată prima notare de la concursul Spring superblog 2013.

Miza materială de la una din probe chiar mă interesa dar, cum am posibilitatea financiară să-mi procur obiectul, a rămas în preocupare doar aspectul hai să văd cum stau la o confruntare.

Când în sfârșit am aflat punctajul ce mi s-a acordat, m-am săltat un pic de fund în sus, după ce umbra celor 10 puncte lipsă s-a dus, și m-am bucurat nespus. Hai, nu iau premiul cel mare dar o mențiune ceva poate fi. Mi-a scăpat din vedere ca 10 poate însemna, uneori, o sută sau o mie chiar, de parcă n-aș fi avut habar că va fi vorba de un clasament și că mulți oameni, deși poate nu vor să accepte ideea, sunt egali.

I-am văzut listați pe primii 5 clasați și nu m-am aflat. Am fremătat: cum să aflu măcar cum stau în clasamentul complet. N-ai să vezi! mi s-a răspuns. Daaa? La prima probă am ratat răspunsul dorit dar la a doua m-am străduit si am găsit, doar sunt informatician, locul 37 din 98 de participanți cu 94 de puncte la proba aceasta. Punctajul maxim este 100.

Am fost până la urmă bucuroasă și mi-am propus să mă duc cât se poate de sus.Am trimis trei articole până acum și am punctaje începând cu 90. Sper ca a treia „dimensiune” să nu înceapă cu 60 ci să fie chiar de 100 sau cât de aproape se poate.

Ninge, viscolește afară? Ce poate fi mai îmbietor decât să te documentezi despre insulele grecești? Atârnă deadline-ul deasupra capului meu și pentru Corfu se muncește din greu. Premiul nu prezintă interes așa că asta da provocare.

Reconsiderare: păi să nu mă pup și să nu mă mângâi pe cap?! Luând egalitățile în seamă locul ocupat la probă nu este 37 ci 7

6 gânduri despre “Marți, 26 martie, 2013 – Perfectă dar nu chiar…

 1. Ilinca, clasamentul se schimba de la o proba la alta, de zici ca se zbenguie, deci pana la ultima nota o sa ai sufletul in gura.
  PS.Iti recomand asa…la ureche….ca tonul din postari sa nu fie never ever…trist sau melancolic, chiar daca povestea este frumoasa.
  Succes si tin pumnii:)))
  Pupici!

  Apreciază

   1. Nu…finalistii trebuie sa termine toate probele, chiar daca au si penalizari de intarziere, dar daca la proba aceea esti pe primele locuri care au parte de premii poti castiga ce iti doresti.
    Asa a fost atunci…..
    Eu am aflat cand era finisul pentru prima proba, de aceea nu m-am mai inscris 😦 , dar la concursul din noiembrie musai sa o fac :))
    Toate regulile sunt scrise in Regulament.
    Pup!

    Apreciază

 2. Ești grozavă Vasi, am citit acum articolul premiat și am înțeles perfect sfatul tău. Ești foarte bună, ai punctat perfect. Îți urez premiul cel mare pentru toamnă, chiar dacă voi fi și eu pe-acolo nu am nici forța șinici profunzimea necesară. Pentru mine va fi un doar exercițiu al minții. Mă bucur să văd CALITATE la nația noastră, mă gândeam că am degenerat cu totul.

  Apreciază

 3. Vedeti ce faceti cu iarna asta sturlubatica; n-o trimiteti incoace, ci faceti-i vant spre Siberia si Polul Nord, ca eu am alte planuri pentru perioada urmatoare, nu sa dau zapada din curte in plina primavara. 😀
  Bafta la concurs! 🙂

  Apreciază

  1. Baftă să fie dar mai important este cheful de-a scrie, sau mai bine zis de a trudi. Mare voluptate să pui creionul chimic de-o parte și să spui fericit am isprăvit!.

   Altfel, cu iarna…cine ce poate face?! Doar să bombănim pe sub mustăță. Ea seamănă bine cu găinile mele, n-o poți convinge nicicum s-o ia pe vreun drum.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s