Marți 12 februarie 2013 * Considerațiuni și mișculațiuni


E greu pentru că vremea se joacă precum mâța cu șoarecele.

Ne dă pe la nas aromă de primăvară și-apoi ne zgribulește cât ai zice pește.

Câte un pervaz mai dăruit cu primadone de iatac – citește flori de cameră – ne mai alină dorul de culoare.

Caldura-din-fereastra

Astăzi am confecționat câteva ghivece din hârtie și am transplantat o parte din răsadurile de Saint Pierre. Sunt cam firăvuțe dar am pus și un pământ un pic mai hrănitor.

Rațele au început să ouă și careva rățoi (bănuiesc că am doi) își face treaba pentru că ouăle au bănuț clar. Am trei exemplare de rațe albe mari și 3 exemplare de rațe mute. Nu știu de la care sunt ouăle pentru că ele obișnuiesc să ouă foarte de dimineața și pe unde apucă. Acum întreb și eu ca bamblegul: dacă ouăle au bănuț e sigur că pot scoate pui din ele? Pen’că am citit că pe la crescătorii li se face ceva masculilor oferiți la vânzare pentru a nu se putea înmulți.

Partenerul meu de viață este deja terifiat că s-ar putea umple ograda de rațe dar între timp „papă” cu plăcere câte un ou-ochi molcuț bun sa-ntingi cu pâine în el. Ținând cont că a efectuat lucrări pe la coteț îl iertăm pentru părerea nu foarte pozitivă scăpată fără voie cu privire la posibila mea fericire de a scoate bobocei de rață.

7 gânduri despre “Marți 12 februarie 2013 * Considerațiuni și mișculațiuni

  1. Daca aveti ratoi la ele o sa cada closti daca au cuibar cele lesesti, cele romanesti nu cad closti decat foarte rar si nu duc clocitul pana la capat! Dacaau banut e ok dar noi nu am verificat niciodata aspectul acesta. Dar mai exista un aspect important la incubare lesestile (mutele) au perioada de incubatie de 5 saptamani iar cele romanesti,cele care macane au perioada de incubat de 4 saptamani. Ce culori au ouale?

    Apreciază

  2. Daca sunt albe mai spalacite ,fildes sunt de lesesti, ratele comune fac oua verzi sau albe ca de gaina. Cele romanesti pot sa fie moularde deci sunt un hibrid si sunt sterile. Daca puteti faceti o poza cu ele. Umiditatea trebuie sa fie mai mare , toate alveolele incubatorului trebuie umplute cu apa de la inceput ca sa fie umiditatea mai mare!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s