Secolul douăzecișiunu – Despre cultivarea oilor în România


Nu ați auzit încă de cultivarea oilor în România?

Cum se poate cultiva o oaie?

O treci prin școală cu teste grilă (și gândești variantele de răspuns cu milă) și pe bază de portofoliu(să nu se rănească la orgoliu), logică și raționament i-or lăsa părinții prin testament, de la un ciclu la altul o treci prin calculator că din unamieșaptesute de opțiuni una s-o brodi(bietul odor), o bagi la facultate pe bază de dosar și-o angajezi fără să te intereseze dacă are har instruindu-o să respecte proceduri și-o ferești de emoții prin limitare de competențe ca să dai dovadă de blândețe.

Scoate oaia din procedură, cere-i să se uite puțin peste gardul de competențe și-ai să auzi ce?! un behăit speriat, enervat, plângăreț, iritat, revoltat, un oftat de acceptare? Un răspuns documentat? Ei, aș. Asta ar fi o oaie sălbatică, primitivă sau una binevoitoare, plină de solicitudine. S-ar apropia de o atitudine omenească, Domnul să ne ferească! Suntem în secolul douăzecișiunu și oile nu se mai găsesc decât în stare cultivată, bine conturată adică Oaia-oaie adevărată.

Ți se va servi cea mai inutilă combinație de cuvinte, ți se va cere cu glas plat, un behăit tihnit, luna de pe cer, vei fi trimis la Polul Nord să aduci nisip de aur sau în Egipt pentru o bucată de ghețar pe care să le aduci în dar, vei face între casă și oaie cărare dar nu vei afla rezolvare. Pentru că oaia, chiar cultivată nu gândește, nu roșește, nu simțăște ea doar trăiește. Sau cum era? „Stai și cugeți? Nu. Numai stau.”

P.S. De unde mi se trage și de ce nu înțelegeți poate mare lucru din ce am scris? Am avut

https://i0.wp.com/i534.photobucket.com/albums/ee342/conniemod/Animated%20Gifs/sheep-well.gif

de-a face în mod repetat cu niște funcționari de bancă pentru a urmări o anumită operațiune.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s