Joi, 10 ianuarie, 2011 – Melanj


De pe fereastră

Frumusețea lucrurilor trecute

În decembrie am luat de la Metro trei minitrandafiri, doi culoarea untului și unul grena. Păreau suferinzi dar nu m-am îndurat să-i las acolo. I-am transplantat dar fără să le deranjez foarte tare rădăcinile. Acum pe rămurelele lor există mai multe stadii de vegetație. Florile se ofilesc precum se vede, multe frunze ba chiar și rămurele au căzut dar au și început să dea semne noi de viață. Sper să cădem la pace și să o ducă din ce în ce mai bine.

Ceva sfaturi în folosul lor am găsit aici

********************************************************************************************

ELF acronim ce poate însemna și Eternal Love Forever

Acronimele se scriu întotdeauna cu majuscule.

În sfârșit am întâlnit o luare de atitudine echilibrată și de bun simț, făcută de o persoană care vădește cultură, empatie și simț civic, în legătură cu dispariția lui Sergiu Nicolaescu și m-am liniștit. O găsiți pe blogul silavaracald.

********************************************************************************************

Locul pe care viețuiești are nevoie de povești.
Până să ajungă el să te încarce cu energie este necesar să-l încarci tu pe el, să-i dai mult din ființa ta, să-l ajuți să capete o aură.

Astăzi am realizat că anul acesta vom avea o aniversare mai cu greutate în legătură cu locul pe care viețuim. Se vor împlini 10 ani de când, eu și tovarășul meu de viață, două invariabile contrarii, după mai multă rătăcire prin preajma Bucureștiului în căutarea unui loc al nostru, ne-am privit la un moment dat în ochi și am spus la unison „da”.
S-a dovedit în timp că fiecare din absolut alte considerente și cu alt mod de a vedea lucrurile dar n-am fi fost noi dacă ar fi fost altfel.

De la ce-am pornit și la ce-am ajuns se va vedea pe parcursul anului. Astăzi cred că s-a conturat ce am putea considera o așanumită dată de naștere.
******************************************************************************************

„Chiar si la 60 de ani, ca si la 16, exista in inima fiecarei fiinte umane dragostea pentru minunatie, surpriza placuta a stelelor, a lucrurilor si a gandurilor ce se aseamana stelelor, neimblanzita provocare a evenimentelor, nesecatul apetit tineresc si bucuria jocului vietii. Suntem tineri asemeni credintei noastre, batrani asemeni indoielii noastre, tineri asemeni increderii in noi insine, batrani asemeni temerii noastre, tineri asemeni sperantei noastre, batrani asemeni deziluziei noastre. Ramaneti tineri atata timp cat sufletul vostru va fi receptiv la mesajele frumusetii, bucuriei, maretiei si fortei naturii, omului si infinitului. Cand totul va fi la pamant, cand cel mai ascuns ungher al sufletului vostru va fi acoperit de zapada pesimismului si de gheata cinismului, doar atunci veti fi intr-adevar batrani. Si Dumnezeu sa fie milostiv cu sufletul vostru.”

Îmi place să merg la culcare cu aceste cuvinte în minte. Citatul este preluat de aici
(Samuel Ullman )

2 gânduri despre “Joi, 10 ianuarie, 2011 – Melanj

  1. La mulți ani, în primul rând!
    Mulțumesc de aprecieri, în al doilea.
    Iar cu trandafirașii… Dacă ai sau vei avea o grădină, îi poți transplanta acolo la vară. Eu am câțiva și te asigur că rezistă destul de bine peste iarnă.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s