E bine rău


O zi ciudat de minunată.

În aer un amestec de umezeală fină, fum din hornuri înghesuit spre pamânt de valuri zdrențuite de ceață și printre toate acestea, soarele, ca un tată-mare bun la acest ceas din an, ridicându-se blajin și atoate mângâietor, strecoară lumini, întinde umbre, nuanțează culori.

Natura e pașnică, aparent binevoitoare, oamenii cam agitați.

Avem de trecut o sărbătoare, plimbăreață ea prin calendar dar nu din vina ei, care dă odată în plus această agitație. Mai mult ca-n alte zile, se simțește enorm și se vede monstruos, vorba unui clasic în veci actual. Fiecare după cum îl taie capul. Dacă ar fi să înălțăm un steag în ograda noastră probabil că l-am înălța pe al dacilor dar nu sunt sigură pentru că nu m-am documentat suficient în legătură cu simbolistica.

Oricum ar fi și de oricine ar fi gestionată se cheamă sărbătoarea noastră așa că: Să trăiți români oriunde și oricum vă aflați, împăcați cu voi înșivă și fiind voi români cât mai frumos cu putință! La mulți ani!

Deși din unele puncte de vedere nu e bine, fără sa fie absolut rău, e rău că din unele puncte de vedere este atât de bine. Mă refer la climă desigur.

5 gânduri despre “E bine rău

 1. Mărie dragă, bine-ai venit. Ți-am vizitat un pic blog-ul și mi-a plăcut mult modul reținut și profund în care ai scris. Am vrut să te cunosc, atât cât ai vrut să dezvălui în profil dar neputința m-a blocat, nu am înțeles ce scrie acolo.

  Mi-a plăcut și mie la un moment dat ideea de a arbora steagul național dar s-a făcut mult tam-tam pe tema asta și eu sunt capricorn. Cu cât mă împingi să fac ceva cu atât o să mă trag precum măgarul pe picioarele dinapoi. Vreau ca scânteia care aprinde-mi aprinde sufletul să fie din amnarul meu.

  Oricum m-ar bucura mai mult un catarg în centrul așezării și toți membrii obștei strânși mai des în jurul lui. Asta ar însemna noi suntem, noi facem și nu eu sunt, eu fac.

  Apreciază

  1. Multumesc mult, am nevoie de incurajari, de ce n-as spune-o! N-ai inteles,normal,ca trebuia sa inteleg mai intai eu ce sa fac si cum sa fac acolo, ceea ce inca nu s-a intamplat! Pasuieste-ma rogu-te un pic sa-mi dau si eu seama ce si cum. Am facut poteca in blogul tau si in alte bloguri(sunt la mine in blogroll), m-am bucurat mult de voi, nu sperati totusi sa va bucurati si voi de mine, vad ca am un trac mare de tot, plus ca inca nu stiu ce caut in blogosfera (asa se zice?!) si n-as paria pe talentul meu literar!
   Noi am pus tricolorul la geam!!

   Apreciază

   1. Draga mea eu mă refeream la faptul că acolo am văzut texte în limba maghiară (cred?). Să înțeleg că nu stai în România? Cât despre talent literar… Cred că sinceritatea, deschiderea sufletească sunt de preferat. Ce cauți? Cred că ceea ce căutăm toți, prieteni, înțelegere, o posibilitate în plus de exprimare.
    Tricolorul în geam! Foarte frumos.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s