Blană și firtală


Fericirea poate sta într-un cuvânt cheie.

Două cuvinte cheie care mi-au adus mie fericirea în timpul din urmă sunt blană și firtală.

Firtală nu există în DEX, este o deformare regională probabil a unui arhaism care vrea să însemne sfert iar blană…

Sigur, mai toate femeile se bucură să discute despre blană dacă este vorba despre o hăină, un guler, o căciulă, o etolă etc. numai că eu nu la asta mă refer ci la….ei, ei, ei ??? La trafaletul de blană care îți face viața ușoară când vrei să dai cu vopsea lavabilă. Și cum mă număr printre cei care preferă de la un punct încolo să facă ei cu mâna lor decât să…și decât să… și decât…în mai multe ocazii am …”mozolit” pereți cu mare chin și cu rezultate nu tocmai demne de admirat până când un meșter tânăr foarte bun și cinstit dar cu serviciu, alt serviciu decât cel de zugrav deci în lipsă permanentă de timp, mi-a vândut acest pont: cu trafaletul de blană nici nu stropești și zugravești și foarte uniform.

DA, DA, DA dom’le, este excelent.

Firtală?!?

Păi o bucatărie are PATRU pereți. Eu nu prea sunt prietenă cu muncile casnice pen’că atunci când ar fi trebuit să se creeze deprinderile plecam de-acasă pe-ntuneric și veneam pe-ntuneric în folosul clanului.
Nici organizarea proprie nu stă prea bine la mine( a altora însă da, adică te organizez de-ți merg fulgii – nu-i așa că sunt simpatică?!).

Am descoperit de când cu tehnica POMODORO că dacă îți divizezi sarcinile și timpii de execuție treaba merge mai ușor așa că fac renovare în regie proprie în bucătărie păstrând-o funcțională aproape în orice clipă focalizându-mă doar pe câte un perete.

V-am pupat că mi-e gândul la gătat.

3 gânduri despre “Blană și firtală

  1. Baaah!! Si mai ai mult???Ca am si eu nevoie de o tipa ,adepta si practicanta a tehnicii Pomodoro care sa execute cam aceeasi lucrare prin bucataria mea.De organizare ma ocup EU…Si mai am un talent :STIU SA BAG VINA!!ca un profesionist,…Zauuu…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s