Jurnalul unei zile pline


Acțiuni:

Am fost în urbe. Obositoare întreprindere.

Pentru că am rămas repetentă la șoferie și cei capabili din familie nu-s la îndemână, ducerea se execută pe bază de microbuz iar întoarcerea… În funcție de sarsanale. Nu dăm amănunte.

Constat că mi-e lene să povestesc despre întâmplări neplăcute și oameni necalumea așa că ne rezumăm (eu și cu mine) să menționăm că:

* am servit masa în oraș. „La cartofi”. Ceva care face ca și acum să mi se inunde gura. Ceva pe bază de cartofi copți, cu mozzarela, șuncă tocată f. fin, ou fiert, un sos pe bază de iaurt sau/și smântăna demențial și un pic de ketchup pe deasupra. O mai fi fost și altceva dar cine a mai avut timp să fie atent și să rețină. Data viitoare voi citi cu atenție și denumirile și despre conținut pentru că merită făcut și acasă. Cineva, nu spun cine, a râs și a zis că „ce poate să-i placă românului, cartofar și pâinar prin definiție?!”. Eh, na acu ce să fac, nimeni nu-i perfect! Nu umblăm noi la alte origini. Noi=tot eu și cu mine.

* am găsit în sfârșit cheag și am cumpărat lapte de la dozatorul cu văcuțe elvețiene.( Din sat e un pic mai greu, din motive de distanță, amănunte altădată.) Ultima dată când am mai luat am reușit și am făcut unt. Cine vrea amănunte să mă întrebe. Acum când scriu, pe masa mea se află un pătrat de caș făcut cu cheagul cumpărat. Dovada în fotografie. Ideea o datorez lui Vasi Vasi face brânză telemea

Întâmplări:

Când am ajuns acasă, am lăsat iute sarsanalele din mână și dau să mă duc la rățuștele mele albe (despre care în treacăt fie spus am aflat că le trebuie smârc și smârc le-am dat). În drum spre ce zisei trec pe lângă prunul meu soiul Anna Spath din care nu am apucat să fac decât 9 borcane de compot rubiniu. Când mă uit mai bine iarba de sub prun plină de vânătăi de parcă ar fi luat-o cineva la bumbăcit. Când am plecat de-acasă am văzut păsările lui Hitchcock în plopul din vecinătate dar…

Spurcăciunile au dat iama în prun și au ciumpăvit o mulțime de prune. Măcar când au fost la cireș l-au lăsat chel și gata dar acum…Mâine cu noapte în cap sunt pe scară și culeg ce-a mai rămas.

Grădina mi-a întins spre mângâiere un bobocel și câteva rozete. Mai împăcată oarecum, mă opresc să nu vă plictisesc prea tare și vă urez noapte bună dragii mei.

6 gânduri despre “Jurnalul unei zile pline

 1. Ilinca, dar ce forma ai folosit, ca a iesit frumos patratul de branza?
  De saptamana trecuta am inceput si eu sezonul de branzeturi , pentu ca mi-a fatat vaca si acum iar caut noutati 🙂
  Pupici!

  Apreciază

  1. O, Vasi! E prima dată când fac și bineînțeles că nu am forme.

   De fapt ce se vede e toată cantitatea de brânză care în treacăt fie spus cam scârțâie puțin.

   Văzând că nu se încheagă după 30 de minute cum scria pe pliculețul de cheag Ideal (nu am găsit Miorița) am mai pus o lingură de cheag și nu trebuia. Pur și simplu era de-ajuns să mai aștept. Și nu am pus oțet cum pui tu că nu scrie pe plic. Voi ști data viitoare.

   Apreciază

 2. AAAA, e prima data??? Ok!
  Scartaitul dispare dupa ce se matureaza in sare si nu stiu de unde vine pana la urma, ca eu pun cheag cu seringa sa fiu precisa si daca ar fi de temperatura mare, pica si aceasta ipoteza, pentru ca eu dau cheag si imediat dupa muls, ceea ce ar insemna 35-36 grade…si tot scartie in primele zile. Eu adaug in loc de otet, lapte acru, facut anume pentru asta.
  Pe unele plicuri de cheag scrie ca se pune otet in solutia de cheag, care o tii in frigider.
  Daca exista o data viitoare, inseamna ca iti place si asta e bine :)))
  Pupici!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s