Marchiza, vipia si fiara


Ei, bufnitele nu sunt ce par a fi.

Mai tineti minte serialul Twin Peaks? Exista si un personaj feminin ciudat care aparea tinand cuprins in brate un ciot de lemn si care spunea: Bufnitele nu sunt ce par a fi!

Veti vedea in povestirea mea cat de marchiza e marchiza si cat de fiara e fiara.

In sfarsit, cu mare chiu si mare vai tarnatul meu se transforma in marchiza cu streasina. Adica in spatele parapetului de lemn s-a pus … ce altceva decat geam termopan de sus pana jos, portita de lemn care nu lasa cainii sa intre pe prispa a fost inlocuita de o usa de sticla…toata infaptuirea are oarece tinuta doar ca…

noptea care tocmai s-a scurs a fost alba pentru mama mea, om pe cat de in varsta pe atat de vesel, care nu a putut depista cine si ce vrea de la casa noastra. Nu m-a trezit, s-a chinuit cu zgomotele si intrebarile si … hai sa zicem spaimele. Azi dimineata misterul a fost elucidat. Fiara canina cea mica a distrus trei scanduri cu dintii doar doar o putea intra pe prispa. Mare i-a fost dezamagirea cand dupa ce si-a facut loc prin lemn a dat cu capul in sticla de la geam. I-am tras un pic de chelfaneala cu o aschie mare din scandurile distruse dar fiara mea este infernal de perseverenta. Sunt curioasa ce film va rula la noapte. Intamplator am avut 3 scanduri rezerva cu care am reparat in regim de provizorat in stil feminin stricaciunea pana mai vine mesterul DOREL dar daca se mai repeta figura …va fi mai cu cantec.

Pana una alta alaturi de cainele nostru mai mic si madama Vipie trebuie sa se opreasca in fata usii de la marchiza. Sticla este cu ceva protectie termica si deocamdata, la vreme de iunie pare a fi de ajutor.

Sa va fie ziua buna si noaptea cu clar de luna, somnu-adanc si linistit, plec acum la zugravit, in marchiza au sosit patru albastre campanule, maine vom iesi in lume.

Un gând despre “Marchiza, vipia si fiara

  1. Sa fiu sincer abia astept un nou episod din serialul de aventuri „muscaturi de catel in noapte” dar si poze cu marchiza innobilata cu „albastru de campanule”

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s