Povestile mor in sertare – Cine merge pe mana lui George Moise?


Am citit aici si mi s-a facut sufletul ghem. Sunt un copil mare, atat de copil si atat de mare ca nu se mai asorteaza cele doua notiuni dar nu am ce sa fac.

Cand vine vorba despre orice legat de copii si copilarie mi se umezesc ochii instant.

Ma strang de gat niste paradoxuri:

* pe vremea tiranului te cauta politia pe-acasa daca nu aveai serviciu, acum multe categorii de oameni nu gasesc serviciu nici cu politia

* veneau pe-acasa sa alfabetizeze pana si ultima baba-cronologic vorbind-(in copilaria mea, la bunica mea acasa a venit in vreo doua randuri cineva s-o invete sa scrie si ea a fost foarte bucuroasa ca atunci cand primea si ea ceva si trebuia sa semneze nu mai tragea o cruce cu tocul, acum exista tineri analfabeti, nascuti dupa marea democratizare. TINERI! mi-a venit sa racnesc cand am aflat.

*eram in clasa intai dar stiam sa citesc dinainte de a merge la scoala, ma-nvatase tata cocotandu-ma pe genunchii lui cand citea ziarul, si-mi placea atat de tare incat m-am dus la biblioteca sa-mi fac fisa. Am luat o carte cu o poveste despre un pui. Am dus-o inapoi dupa o ora si am cerut alta. Bibliotecara m-a suspectat ca doar m-am uitat pe poze si m-a pus sa-i povestesc. Mi-a mai dat o carte mai cuprinzatoare si mi-a pus restrictie: la biblioteca nu se vine asa, toata ziua-bunaziua, se vine odata pe saptamana. Da’pot sa iau mai multe carti odata? Aveam sapte ani.

De dimineata, la Pro Tv, George Buhnici prezenta la rubrica sa „De ce iubesc It-ul” imagini cu maini de copii, care se jucasera prea mult la console, deformate in ultimul hal.

Cine vrea s-ajute o poveste sa nu moara in sertar ci sa-si astearna buchiile-nlantuite cu suflet si caldura in tus pe hartie, alaturi de imaginile …nemonocrome?!?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s