Obiectele mele de cult


De fapt este necesar sa dezvolt putin titlul, cele mai noi obiecte de cult ale mele sunt: sticluta cu motorina, punguta cu cenusa, micul aprinzator cu gaz si farasul de soba si ooooh, da, manusile de protectie. Aceste obiecte ma ajuta sa fac focul foarte repede fara sa-mi bat capul prea mult si fara sa alerg dupa aschiute si lemnisoare subtiri.

Pun pe o bucata de hartie 2-3 linguri de cenusa peste care picur un pic de motorina. Asez lemnele deasupra, in forma de H astfel ca sa aiba aerul pe unde sa circule si dau foc cu aprinzatorul. Am grija sa deschid batant fereastra pentru ca daca vrei sa porneasca focul repede mai ales cand ai termopan trebuie sa asiguri aer proaspat (sfat de sobar). Succes garantat. Daca am reusit sa pornesc un foc si s-a facut deja jăratec, iau pe fărașul mic, metalic, cu maner lung un pic de jar il pun in soba urmatoare, pun lemnele deasupra si gata focul.

Dupa ce mi-am facut mainile prastie de la simpla manevrare a lemnelor am descoperit niste mănusi de protectie geniale. Din bumbac gros si cu niste brobonele dintr-un fel de cauciuc cu care poti sa atingi chiar si piese fierbinti pana la 50 de grade.

Au devenit obiecte de cult pentru ca facutul focului in soba a ajuns o activitate foarte importanta si intens desfasurata. Nu mai ajung unu-doua focuri pe zi de 1-2 ore ci este un mers continuu, spre scurtarea vietii sobelor. Mai vorbim.

Postarea anterioara avea ca tema viata la tara.

Un gând despre “Obiectele mele de cult

  1. noi folosim rumegus cu motorina, amestec depozitat in galetuse de iaurt. se pune pe ceva hartie cam o lingura si jumatate de amestec magic, apoi, tot in h, se asaza alternand 6 bucatele de brad si 6 lemnute (cam 3 cm diametru) din fag, stejar. ce-avem, iar deaspura se pun 2 lemne zdravene. pregatitul focului se paote face si dimienata, iar aprinsul – seara. aprinsul consta in punerea unui chibrit aprins pe rumegus. nu ne ardem, nu ne murdarim, nu mutam jar dintr-o soba in alta (ideea e minunata, dar ce, mi-a trecut prin cap pana acum?)

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s