Hai la lupta cea mare!


Am deschis ochii brusc. Habar nu am la ce ora din zi sau poate din noapte inca suntem pentru ca jaluzelele noastre exteioare isi fac treaba cu osardie. Ce stiu sigur este ceea ce se aude. Zgomotul. Vuietul spiralat. Din zgomote si din umbre incep sa conturez deobicei ceea ce ma inconjoara si ceea ce va urma.

Avertizarea meteo spunea ceva despre viscol in sud desi prognoza pe termen mediu imi cam taiase speranta ca va ninge in urmatoarele 30 de zile pe la noi.

Ascult din nou. As avea un drum de facut la oras. Hi, hi, hi… Ca da, eu nu mai sunt la oras. Ce-am vrut… am capatat si-acum ma spal pe cap cu ce-am vrut. Tentatia este sa spun „pe vremea asta?” Dar uitandu-ma afara si vazand zapada manata de vant. mi se umfla narile, mi se umple pieptul de aer si-mi vine sa rad: Hai la lupta cea mare! Doar sunt nascuta in decembrie!

In cuptor se rumeste ceva paine intr-o tava. Daca Alexandra a cazut sclava mesteritului la sapun de casa eu am o vaga banuiala ca as putea deveni sclava painii mermelite in maini cu ganduri bune si zambet pierdut, in zgomot de vant spiralat si cu omat pudrat.

In ce loc minunat de pe glob ne-a aruncat pronia cereasca. Cate lucruri si gesturi si cuvinte si bogatii ne-a dat…

Sa ne-ntoarcem fata catre ele si adanc din suflet sa multumim ca ne numim cum ne numim dar… numai dupa ce ne regasim.

Ma duc, ma cheama vantul la lupta cea mare!

P.S. Sper din suflet intru cereasca ocrotire ca data trecuta cand am plecat si chiar in ograda, cat sunt de lunga pamantul am masurat si-am scapat totusi fara nici un madular zdruncinat!

Un gând despre “Hai la lupta cea mare!

  1. Da, indiferent de averea financiara, avem multe bogatii marunte, de care nu devenim absolut constienti decat atunci cand este cat-pe-ce sa le pierdem.
    Spor la trebi!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s