Cioburi colorate


Imi plac foarte mult vitraliile.

Si cand te gandesti ca nu sunt decat o gramada mica sau o gramada mare de cioburi frumos colorate. Da, daca este frumos colorat si un biet ciob te poate incanta.

Pentru a ne putem gandi la un vitraliu, gramada de cioburi, mica sau mare, ar trebui sa fie mai degraba o adunare. O adunare presupune atentie, aplecare, analiza, constatare…Aaa! ooo! Pretuire…un pic de iubire, să lași imaginația să zboare și sufletul să lucreze.

Hm… nu toti avem norocul sa ne asambleze cineva cioburile frumos colorate intr-o retea cu model, sa le intinda spre mangaiere razelor de soare pentru o nanosecunda de splendoare.

Si-apoi, cine ce vina are ca noi, in loc sa fim un vas de Murano in completa sa alcatuire, nu avem decat arar sclipire, de la cate un ciob care in naivitatea sa, se crede pentru o clipa o stea.

2 gânduri despre “Cioburi colorate

  1. cioburile colorate sunt materialul vulgar, cel nobil este talentul artistului de a le asambla. iubesc vitraliile, iubesc mozaicurile.
    am descoperit in jud, mures o manastire – recea – unde toate icoanele sunt fie vitralii, fie mozaicuri. a fost coplesitor.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s