În fiecare an…


…de-o vreme încoace, cumpăr o grămadă de pliculete de seminte și visez cu ochii deschiși precum personajul din copilărie, din lecția de franceză,  „Perette et pot au lait”, adicătelea Petruța și oala cu lapte.

Ducea fata o oală cu lapte la târg și visa ce va face cu banii. S-a împiedicat, a căzut și s-a dus laptele pe apa sâmbetei. Nu știu de ce fir de trifoi cu patru foi mă împiedic eu că înfăptuirile mele în materie de grădinărit nu sunt nici pe departe ca în vis.

Semințele nu mai ajung decât în mică parte rod semnificativ. Ba pământul e rău, ba e secetă, ba nu apuc să semăn la timp, ba apar te miri ce boli, e totata  e totata …

Dar precum Sisif în luptă cu muntele, eu nu și nu, încerc încă să mă apropii măcar pe departe și mă bucur așa… măcar în drum spre târg. De cele mai multe ori, mai de după gard, mai de dincoace de gard, cîte-o voce binevoitoare îmi spune adânc, din rânză, cum știuletele propriu e cât o găină nu ca al meu, cât vrabia sau ca cioara de pe gard.

Eu nu mă îngălbenesc și nici nu-mi adun buza de jos de pe la genunchi ci din contră tropăi mărunțel și vesel în adâncul sufletului meu că respectivul a băgat de seamă că am și eu un știulete. Că la mine chiar se mai întâmplă exact așa, să-mi răsară dintr-un  întreg rând  doar o singură plăntuță.

Dar să trecem la visare: am cumpărat semințe de roșii galbene, dovlecei galbeni…Ups! galben, o fi de la invidie?

2 gânduri despre “În fiecare an…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s