Ai nostri tineri la Paris…


invata … Eminescu dragu’ de el. Si care nu se duc la Paris… ?!?

(In timp ce scriam cele de mai sus cativa …insi se lauda la tv ca odraslele lor invata prin strainataturi.)

Cam zapacitoare vremuri.

Astazi si ieri… doua zile de sarbatoare legate de tara. Si cerul a facut ca ele sa fie blande, caldute, molcome, ca o mangaiere de bunica din povesti pe crestet de nepot. Ce-au facut oamenii din ele??… au facut si ei…

Ce-am facut eu?… Intr-un tarziu, dupa ce n-am facut prea bine ce-am facut (adica m-am agitat precum musca la arat) am pus mana pe grebla si am adunat uscaciuni si uscaturi gramada si le-am dat foc. Fumul s-a ridicat demn si consistent, coloana ferma, drept spre cer asa ca nimeni nu a avut de suferit sau de reclamat.

M-am oprit o clipa din actiune catand in sus, catand in jur, mai-mai sa ma pun pe meditat dar cum asta este o practica periculoasa uneori, ca sa n-o ia telegarii gandurilor razna si sa ramana treaba neterminata m-am pus mai abitir pe dat din maini.

In sfarsit in spatele curtii noastre s-a arat in intregime asa ca nu voi mai vedea o parloaga ce plange a jale si salbaticie.

Draga tara, tarisoara sa traiesti in pace si libertate, sa te apere Cel de sus si pe langa tine sa ne apere si pe noi, de noi insine si de cei rai, si de tot ce este sau poate fi rau, in vecii vecilor Amin!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s