Din Viena va transmit (II)


Această prezentare necesită JavaScript.

Pana acum am prestat:

STEPHAN’S CHURCH – neagra si inghesuita precum Biserica Neagra, mare cum i se cuvine unei constructii din Austria fata de una din Brasov, lacas de cult in functiune care trebuie sa se descurce si cu sufletele pe care le pastoreste in mod curent si cu migratorii care-i calca pragul, impresioneaza, tulbura, starneste, imbie. Prezenta unui cor de voci feminine (de origine asiatica) ne-a aratat ce acustica are aceasta incinta. Concertul era pe sfarsite si totusi a avut efectul unei bai de purificare. Fiecare perisor a stat drepti si a vibrat contribuind la crearea unei stari de infiorare binefacatoare.

Din turnul cu lift am privit panoramic capitala Austriei.

Complexul Hofburg

Deocamdata din zona am vizitat Casa Fluturilor, Albertina

Vizitati Casa fluturilor. Un coltisor luxuriant pentru adultii copii. Lasati deoparte vanitatea de a poza fluturii. Puneti deoparte cativa banuti si cumparati una din cartile oferite. Fotografiile sunt foarte bine facute si documentate. Veti fi muuult mai castigati.

In schimb, asezati-va pe una dintre bancutele puse la dispozitie si bucurati-va de surprizele pe care vi le vor face fluturii si de farmecul locului.

Cand va veti astepta mai putin ei va vor oferi un spectacol de balet aerian, dansand in grup pe deasupra nasului, in jurul obrazului sau vor trece zglobii, in coloana franta de zigzag-ul zborului, prin fata voastra.

Sau macar impartiti timpul de vizitare in doua: jumatate alergati dupa naluci si jumatate bucurati-va cum am spus. Din pacate nu sunt atitia cat te-ai astepta sa fie si nici atat de variati in schimb transpiratia va fi extrem de abundenta astfel incat la iesire veti fi uzi leoarca. Va prinde foarte bine un prosopel cu care sa va zvantati un pic si un șăluț din bumbăcuț cu care sa va acoperiti o vreme spatele jilav. Cafeneaua din apropiere este un loc unde merita sa te opresti iar parcul din incinta complexului Hofburg te incanta negresit.

(va continua)

Un gând despre “Din Viena va transmit (II)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s