Orizont!


Pregatirea mea profesionala s-a desfasurat in conditii destul de grele. Dupa terminarea facultatii, la un interval de timp, parindu-mi-se mie ca achizitia era mult inferioara asteptarilor si eforturilor bombaneam si eram gata sa-mi exprim regretul ca am facut un astfel de efort. Nu ma simteam „specialista” in domeniul meu. Auzindu-ma o colega de-a mea un pic mai mare si mai matura in gindire a replicat imediat:
– Sa nu spui o asemenea prostie, ca-ti pare rau ca ai facut facultatea pentru ca nu te simti specialista. Facultatea nu-ti aduce specializare ea iti aduce orizont. Specializarea urmeaza si dureaza toata viata. Odata pornita pe drumul lucrului cu cartea toata viata va trebui sa inveti.
– Cum adica „orizont”?
– Adica studiile iti largesc capacitatea de intelegere. In timp vei putea sa rezolvi anumite probleme descurcindu-te singura cu o documentatie etc.

Sa ai orizont inseamna intre altele sa ai capacitate de intelegere.

Am avut tot mai des in ultima vreme ocazia sa dau peste lipsa de orizont. Mai ales la persoane tinere.

Acum citeva zile, un pic bulversata de niste lucruri am uitat cardul in bancomat fara sa-mi dau seama exact ce s-a intimplat.
Habar nu aveam ca daca il uiti ti-l inghite bancomatul.

Operatia dorita nu putuse avea loc pt. ca nu-mi intrasera banii dar putea fi chestie de ora si urma sa revin.
Am realizat lipsa cardului foarte repede si alertata am intrat in banca sa anunt intimplarea.
Nu stiam sa spun cu precizie ce s-a intimplat si oricum nu te poti baza pe cineva tulburat.
Am blocat temporar contul gindidu-ma sa ma duc pina acasa, sa scotocesc pe indelete in geanta si in toate buzunarele, poate il gasesc.
Nu l-am gasit si era clar ca trebuie sa solicit alt card. Filiala la care era facut contul era un pic mai la distanta dar tocmai aveam drum prin zona aceea asa ca am intrat, am explicat si am solicitat.

Functionara repeta incurcata: daca il suspendati de tot… asa l-ati suspendat temporar, nu stiu daca pot sa va fac…De fapt colegii nostrii de la Cluj v-au facut suspendarea…Pai eu n-am fost la Cluj deci cred ca se poate vorbi la telefon…A vorbit la telefon si mi-am semnat sentinta.Veniti peste o saptamina sa va ridicati noul card.

Mi-am semnat sentita spun pentru ca a doua zi suna telefonul. V-am gasit card-ul in bancomat! Pai daca exista aceasta posibilitate nu era mai firesc sa cautati acolo? Pai daca dvs. ati spus…Am spus nu stiu ce am facut cu card-ul…M-am trezit ca nu-l mai am…Nu putem reveni? NU.

Morala: nu conteaza daca in forma organizata, evoluata, legiferata, nu conteaza forma fata important este sa ai mintea lucrata fata! Asa treci prin viata mai usor si culmea mai esti si de ajutor si ai si piinea cistigata nu-nhatata, fata!

Adica eu trebuie sa astept o saptamina pina cind voi putea avea alt card, nu pot face decit personal si cu comision eliberari din cont, platesc in plus o taxa pentru ca o minte „orientata pe client” nu si-a ridicat fundul anexat de pe scaun sa caute in bancomat un card arestat fiindca eu nu i-am indicat.

5 gânduri despre “Orizont!

 1. Să vezi lipsă de oriznt la un agent de asigurări, care în afara poeziei cu care trebui să vândă un produs, n-a putut răspunde la absolut nicio altă întrebare pe care i-am adresat-o, iar eu nu lucrez în domeniul bancar, ca să am cine ştie ce cunoştinţe în domeniu. Oameni-roboţi. Pur şi simplu. 😀

  Apreciază

 2. Pai, pana apare noul card nu il poti folosi pe cel vechi? Imi imaginez ca ai „eliberat” contul de suspendare :D.
  Apropo de intamplari de viata, noua ni s-a oferit (deh, client fidel Romtelecom) un modem wireless pentru fidelizare. Cand a venit o echipa sa-l instaleze, al meu Vasile a vazut ca incep sa ne insire prin camera neste fire, sa intrebe unde sunt prize… Pai n-ati spus ca e wireless? Ee, daca aveati laptop asa era. Cat am stat eu sa citesc contractul de furnizare a serviciului (nu semnez nimic pana nu citesc si virgulele), au durat si parlamentarile despre fire prin casa. Si puteau sa ne fi spus de la inceput prin telefon. In final am ramas la RDS :D.
  In concluzie, inainte de a beneficia de ceva, este bine sa stii tu singur aproape totul despre produsul respectiv. Ca in baza lor…

  Apreciază

 3. Ai dreptul sa fii mirata!

  Daca intilneam vreun sef cu fruntea lata poate se putea face ceva dar asa cu biata pasarea totul in mod neverosimil a devenit ireversibil!

  M-am resemnat cu altruism ca sa nu mai provoc vreun cataclism in gindirea back office a nenumitei banci.

  Cit despre intimplarea ta… bine ai facut. Amanunte altadata.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s