Cocosul de munte


Se spune despre cocosul de munte ca atunci cand vrea sa cucereasca gainusa isi inchide ochii si urechile si canta cum se pricepe el mai bine, din strafundul sufletului fara sa se gandeasca la nimic din ce-l inconjoara.

Jderul, unul dintre dusmanii acestei pasari frumoase de munte, stie si se foloseste de prilej pentru a se indestula fara prea mult efort. Gainusele asista pur si simplu la intamplare si nu fac nimic pentru a-si avertiza cavalerii si pentru a le salva viata… Cine nu scapa, nu ne merita!

Ciudata mai este natura asta! Dar o avea ea legile ei!

Oricum macar pe cocos il mananca jderul. La paianjenul Vaduva neagra il mananca propria femela.

Sigur, sunt cazuri in care opresiunea se petrece in sens invers.

Dar toata povestea se refera de fapt la clipele in care pentru nimic in lume nu reusim sa vedem ceea ce ar trebui sa vedem sau sa intelegem intr-o anumita situatie. Trece o vreme si privind in urma ne minunam, ne-nfioram si nu ne vine sa credem ca am putut proceda asa.

Fiecare are in viata, macar odata, clipe de astfel de traire. De cele mai multe ori asta se cam intampla atunci cand vrem sa parem mult mai altfel decat suntem. Cand este muuuuult mai important cum parem decat cum suntem.

Imi vine in minte o poveste despre o pasare care avea pui foarte urati. A induiosat inima unui posibil pradator si i-a smuls promisiunea ca pe puii ei nu-i va manca. Unde sunt? I-am lasat in cuib. Dar de unde o sa stiu ca sunt ai tai? Sunt cei mai frumosi pui! Daunatorul a plecat la vanatoare cu gandul sa se tina de promisiune. A! Uite ce pui urati! Pe astia pot sigur sa-i mananc! Nu sunt ai prietenei mele! Si i-a mancat.

Asta este!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s