Detest, iubesc, admir…


Destest lauda de sine si comparatia din care partea adversa iese… muci.

Mai ales atunci cand tu eventual tocmai ai marturisit o greseala, o neputinta, o amaraciune, o neimplinire… Persoana te asculta avida, multumirea ii umfla pipota si ADEVARUL pentru care tu ar trebui sa-ngalbenesti pe loc tasneste spre lumina din gatlejul care galgaie fericit: o, eu niciodata, mie nu mi s-antamplat, capra noastra e mai mare si mai grasa, iarba mea e mai frumoasa… Bleah!
S-o fi inteles ce-am vrut sa spun?

Admir oamenii care desi iti sunt poate mult superiori, te asculta cu intelegere si spun: o, si mie mi se-ntampla … si tu poti sa bagi mana in foc ca nu li s-a-ntamplat niciodata!

Iubesc oamenii care nu se compara maladiv cu altii ci mai mult cu ei insisi.

Omul este o fiinta sociala, sigur ca privim la semenii noastri si putem sa ne alegem jaloane pentru evolutia noastra. Dar de-aici si pana la al scotoci in fund pe cel care a avut ghinionul sa fie pe-aproape ca sa tasneasca verdictul eu sunt mai… …e ceva cale.

De vina este o nesiguranta de sine adanca, o rautate, o incapacitate, un complex, o lipsa de educatie sau/si de caracter, un tatzism…

Iubesc din totul sufletul oamenii care desi sunt superiori nu tin sa marcheze asta in comentariile lor.

2 gânduri despre “Detest, iubesc, admir…

  1. De multe ori supararea provine tocmai din faptul ca cel catre care te-ai indreptat cu „marturisirea” te-a dezamagit cu replica lui. Omul reactioneaza dupa cum ii e caracterul si doar intr-o astfel de situatie il poti cunoaste mai bine :D. As zice chiar ca este o experienta de viata utila. La orice varsta.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s