Dati liniste odaii…


Ati stat vreodata intr-o odaie in care mamica linistita isi alapteaza pruncutul?
Cred c-o sa-mi murmure multa vreme in suflet si in minte linistea acelei odai.

In minte mi se involbureaza ganduri, ochii se indreapta un pic mai jos de nori… buzele feamata a revolta ar vrea sa spuna ceva dar… cui? Ce planuri, ce strategii, ce expertize, ce orientari…ce politichie! Intra dom’le intr-o odaie in care cu ajutorul lui Dumnezeu o mamica isi alapteaza linistita pruncul si vei sti ce trebuie facut daca esti OM.

Iertare…mi-a scapat.

De fapt voim sa spun ca am reusit pentu prima data in viata, fara indicatii, doar inspirandu-ma sa crosetez „ghetute” pentru baiatul baiatului meu. Se poate si mai bine, nu sunt perfecte dar sunt foarte …ale mele!

Ieri am fost in vizita si mi-am umplut sufletul cu o tona de bucurie. A inceput sa stea treaz mult mai mult timp din zi, este foarte receptiv, foarte expresiv si iti transmite in cateva clipe mai mult decat un matur care vorbeste o zi intreaga. Mamica lui m-a initiat cu serozitate in arta schimbarii pampers-ului si m-a avertizat cum in timp ce-l desfac pe cel vechi trebuie sa am grija sa nu-mi confunde nasul cu o floare.
L-am tinut mult in brate, l-am invatat poezia „gaste, gaste, GA, GA, GA!/Vreti la balta? DA, DA, DA!” si am vrut la un moment dat sa fiu „tare” si i-am spus „uite care-i chestia, cred ca mamica ar vrea sa te mai las si in patut!” si am vrut sa-l desprind de unde eu il cuibarisem si sa ma desprind de el desi nu-mi doream. A inceput sa planga si cand i-am spus sfasiata ” nu te da bunica, nu te da bunica” a tacut si s-a inseninat.
S-a nascut pe 24 iulie… Hi, hi, hi… bunica e LULI?

Poate fi, dar e atat de bine…


9 gânduri despre “Dati liniste odaii…

  1. Ilinca, cel mai frumos „tablou” din lume este acela cu o mamica alaptandu-si copilul. Si sa vezi cand copilul mai creste si se uita in ochii mamei… si cand pune manuta pe mama… Acum, cand sunt mititei, sunetul acela „tocanit” pe care-l scot cand sug cu pofta e cel mai frumos sunet…
    Sa va fie sanatos.
    Iar botoseii sunt minunati.

    Apreciază

    1. Da, da Ana Maria, ai gasit un cuvant pentru ceea ce se aude cand un copil suge. Respiratia, inghititul, precipitarea cand este un pic mai lacom, vocea molcoma a mamei care-l tempereaza sau il indeamna… Ce minunata alcatuire…

      Apreciază

Lasă un comentariu